Citeste si...

ȘEDINȚĂ DE LUCRU CU MINISTRUL MEDIULUI, LA PREFECTURA MEHEDINȚI

prefecturaMinistrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristina Pașca Palmer, se află într-o vizită de patru zile în Mehedinți. În această dimineață a participat la o întâlnire de lucru cu subprefectul judeţului Mehedinţi, Andrei Stănişoară, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Liviu Mazilu, precum şi cu primarii oraşelor şi comunelor din judeţul Mehedinţi. Subiectele supuse discuției au vizat programele de finanţare ale Administraţiei Fondului pentru Mediu, managementul deşeurilor, biodiversitatea, precum şi problemele autorităţilor publice locale. „Consider că protecţia mediului înconjurător, managementul deşeurilor şi biodiversitatea constituie repere de o importanţă deosebită pentru conducerea judeţului Mehedinţi. Mulţumesc pentru prezenţă şi reprezentanţilor administraţiei publice locale din judeţ şi îi îndemn să profite de prezenţa oaspeţilor din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru a-şi expune problemele întâmpinate în acest domeniu şi, de asemenea, să solicite informaţii de interes cu privire la programele gestionate de Administraţia Fondului pentru Mediu”, a declarat în deschiderea şedinţei subprefectul Andrei Stănişoară.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca-Palmer, a subliniat faptul că managementul deşeurilor este unul din domeniile unde sunt mari probleme, iar în situaţia în care România nu îşi va respecta angajamentele asumate ca membru UE riscă să fie dată în judecată de Comisia Europeană şi să plătească penalităţi care pot ajunge până la 200.000 de euro pe zi.

„Am vrut să am această întrevedere şi să vă expun câteva din ideile şi mai ales din programele concrete pe care le avem la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi pentru a susţine autorităţile locale în a se implica mai mult în problematica de mediu şi dezvoltare durabilă, dar bineînţeles şi pentru a vă asculta şi a auzi direct de la dumneavoastră cu ce probleme vă confruntaţi. Autorităţile locale sunt în prima linie. Şi am vrut să spun aceasta pentru că sunt câteva domenii care nu merg bine în România şi unde este nevoie de implicarea dumneavoastră foarte activă. Unul din aceste domenii este managementul deşeurilor”, a ținut să precizeze  Cristiana Paşca-Palmer.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a fost însoţită de o delegaţie formată din secretarul de stat Viorel Lascu, secretarul de stat Raul Pop, secretarul de stat Olimpia Negru, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Bogdan Trif, directorul general RNP Romsilva, Ciprian Pahonţu, directorul general al Apelor Române, Nicolae Bărbieru. 

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1