Citeste si...

DASCĂLI DIN TOATĂ ȚARA ȘI DIN STRĂINĂTATE, PREZENȚI LA DROBETA TURNU SEVERIN, LA ÎNCHEIEREA UNUI PROIECT CU PARTENERI DIN ȘAPTE ȚĂRI

1 bun

Profesori și inspectori școlari din toată țara, dar și din străinătate, s-au aflat, vineri, 19 august, la Drobeta Turnu Severin, la conferința de încheiere a unui proiect educațional care a vizat dezvoltarea unor competențe utile elevilor pe piața muncii. Proiectul a fost derulat de două instituții de învățământ din Mehedinți: Colegiul Economic Teodor Costescu și Școala Gimnazială nr. 5.  Din acest proiect ERASMUS au mai făcut parte  unităţi şcolare din Italia, Franţa, Olanda, Slovenia, Turcia şi Danemarca. Practic, profesorii şi elevii, cuprinşi în proiect, au creat firme de exerciţiu şi s-au ocupat de ele ca veritabili oameni de afaceri, pentru ca pregătirea lor profesională să fie completată de partea practică, atât de necesară unui tânăr dornic să-şi deschidă propria afacere. Concret, au fost create magazine on-line, unde elevii au simulat derularea unor activităţi economice.  Carmen Răbonțu, coordonatorul proiectului, a explicat celor prezenți  care sunt rezultatele concrete ale proiectului: “Sunt două aspecte importante la acest proiect: sunt rezultatele muncii cadrelor didactice, denumite rezultate intelectuale și rezultatele elevilor. Dintre rezultatele cadrelor didactice amintim Curriculum la Decizia Școlii de antreprenoriat și marketing on-line, ghidul de comunicare on-line ca un auxiliar didactic, o platformă de e-learning prin intermediul căreia este editat acest curs on-line de antreprenoriat și marketing, iar al patrulea este un joc educațional. Prin intermediul lui, elevilor li se dă posibilitatea să-și verifice cunoștințele de marketing și antreprenoriat on-line. Ca rezultate ale elevilor avem 8 magazine on-line și materiale de  promovare ale firmelor de exercițiu create în cadrul acestui proiect”.

Conferința a fost deschisă de Claudia Guină, directorul Școlii Gimnaziale nr. 5, care a ținut să le mulțumească celor prezenți pentru faptul că își doresc să descopere cât de important este un proiect ERASMUS pentru dezvoltarea sistemului de educație. La seminarul organizat la Drobeta Turnu Severin, au participat profesorii și elevii implicați în proiect, dar și invitați ai unor licee și școli cu profil tehnologic și profesional, din România, dar și din Serbia și Bulgaria. Potrivit organizatorilor, întâlnirea aceasta a avut ca scop, inclusiv, prezentarea  beneficiilor unui proiect ERASMUS pentru învățământ, dar și crearea de legături între unități școlare pentru dezvoltarea viitoarelor parteneriate. Proiectul, la care s-a făcut referire,  este un exemplu în acest sens. De altfel, pentru dascălii din Serbia, aceste tipuri de proiect reprezintă o noutate, întrucât până acum nu au avut posibilitatea să acceseze programul ERASMUS. Au fost curioși să afle mai multe despre cum se derulează un astfel de proiect, profesori de la licee tehnologice din  Belgrad, Bor, Zaicer, etc. De asemenea, un elev de la Colegiul Național “Mihai Viteazu” din București a venit special pentru a afla cum pot fi implicați elevii în proiectele ERASMUS.

Proiectul a durat 2 ani și a  adus noutăți în privința dezvoltării unor competențe necesare elevilor, în viitor, pe piața forței de muncă.  La eveniment au fost prezenți inspector școlari din Mehedinți, Olt, Bihor și Ilfov, Constantin Popescu, de la Ministerul Educației și reprezentanți ai CCD din Mehedinți și Caraș. 

 

Beatrice Urucu

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1