Citeste si...

ADELA DINU, PRIMA FEMEIE DIN EUROPA PREMIATĂ LA CEREMONIA WOMEN OF EUROPE

adelaAdela Dinu este prima femeie premiată la ceremonia Women of Europe. Recunoaşterea internaţională  depăşeşte spaţiul şi timpul, pentru că Adela a plecat la începutul acestui an într-o lume mai bună. După 16 ani de luptă împotriva violenţei domestice, activitatea celei care a fondat Şcoala Naţională a Femeilor Manager este răsplătită la nivel european.  

În 1 decembrie 2016, European Movement International (EMI) împreună cu European Women’s Lobby (EWL) a organizat in incinta Amazone asbl din Bruxelles ceremonia de premiere Women of Europe Awards, aflată la prima ediţie, reprezintând o nouă iniţiativă de recunoaştere şi evidenţiere a contribuţiei femeilor în promovarea la nivel naţional şi european a drepturilor femeii şi creşterea calităţii vieţii a persoanlor aflate în dificultate.

Juriul format din nume importante la nivel european în domeniile: social, cultural, mass-media, precum şi din cadrul sectoarelor politice, a declarat-o câştigătoare la categoria Woman in Action pe colega noastră Adela Dinu, fondatoarea Şcolii Naţionale a Femeilor Manager.

Adela Dinu este prima femeie din Europa care  primeşte această importantă recunoaştere pentru toate acţiunile desfășurate la nivel naţional şi european în promovarea drepturilor femeii, în creşterea calităţii vieţii acestora prin educaţie, aducând o contribuţie semnificativă în emanciparea a mii de femei din România şi Europa. A dezvoltat o nouă abordare de management bazată pe egalitatea de gen, care a fost transmisă la peste 3.000 de femei manageri și antreprenori din Europa.

A iniţiat şi a coordonat primul proiect de lege din România în domeniul violenţei domestice care a și devenit prima lege (legea 217/2003) din țara noastră prin care se recunoaște că violența în familie este un act împotriva drepturilor femeilor.

30549833084 1edd2b6f7a zPremiul a fost primit în numele Adelei de către Vasile Moldovan, directorul executiv al Asociației pentru Promovarea Femeii din România, care întrebat fiind, ce ar fi însemnat acest premiu pentru Adela, a spus: ”Am lucrat mai bine de 16 ani alături de Adela și cu toate acestea îmi este geu să știu ce ar fi spus ea acum. A fost o persoană atât de inovativă și surprinzătoare. A avut o inteligență extraordinară și un spirit neobosit în promovarea drepturilor femeii. Ar fi fost extrem de fericită să fie aici și v-ar fi felicitat pentru extraordinara idee de a organiza un asemenea eveniment. Ar fi fost onorată să primească acest premiu și ar fi evidențiat valoarea și importanța femeilor de pretutindeni, indiferent de rolul acestora în societate.  A considerat întotdeauna că într-o lume profund masculină este atât de necesar să promovăm modele feminine de reușită, bazate pe cooperare, solidaritate și respect. A fost cu adevărat o persoană europeană. Societatea viitorului nu poate fi altfel decât o societate bazată pe egalitate de gen, roluri și drepturi egale între femei și bărbați. Aceasta este moștenirea pe care ea ne-a lăsat-o și pe care noi, femei și bărbați împreună avem responsabilitatea să o ducem mai departe și să o lăsăm copiilor noștri și generațiilor viitoare.” Și a încheiat prin a mulțumii ”...în numele Adelei, a familiei ei, a echipei ei de la Asociația pentru Promovarea Femeii din România și în numele a mii de femei care au iubit-o și pentru care continuă să fie un model de succes, care în această seară sunt sufletește aici alături de noi – pentru ADELA!”

La cea de-a doua categorie - Woman of Power - câștigătoare a fost Margerethe Vestager, Comisar European pentru Competiție. Aceasta a dedicat premiul primit fiecărei femei care ia măsuri pentru o Europă mai bună, democratică și egală.

Gazda evenimentului a fost cunoscuta jurnalistă și moderatoare a celor mai importante evenimente ale Comisiei Europene din Bruxelles precum și din capitalele naționale din Uniunea Europeană, Jacki Davis. 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1