Citeste si...

MIRCEA DINESCU PREZENT ÎN DROBETA TURNU SEVERIN LA FESTIVALUL EUROPEAN DE POEZIE “SENSUL IUBIRII”

afis dinescu 451x640În perioada 20-22 octombrie, 2017, se desfășoară la Drobeta Turnu Severin cea de-a XIX-a ediție a Festivalului european de literatură “Sensul iubirii”. Prestigioasa manifestare culturală este organizată și anul acesta de Centrul Cultural “Nichita Stănescu ”, instituție subordonată Consiliului Județean Mehedinți, în parteneriat cu Muzeul Regiunii Porților de Fier, Biblioteca Județeană “I.G. Bibicescu” și Societatea Scriitorilor Danubieni, condusă de cunoscuta poetă Ileana Roman.

“Este un festival ale cărui baze le-am pus cu mulți ani în urmă, la biblioteca județeană, împreună cu scriitoarea Ileana Roman. În timp a devenit o manifestare culturală de succes care a strâns laolaltă scriitori de prestigiu din țară și a lansat foarte mulți tineri cu talent. Festivalul a depășit de câțiva ani buni granițele României și ne bucurăm că am creat legături foarte strânse cu scriitorii români care trăiesc în Serbia și cărora instituția pe care o reprezint le-a publicat volume importante de antologii de versuri” – ne-a precizat doamna Emilia Mihăilescu, managerul Centrului Cultural “Nichita Stănescu”.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc vineri, 20 octombrie, începând cu orele 16.00 la Pavilionul Multifuncțional al Muzeului Regiunii Porților de Fier din Drobeta Turnu Severin (str. Independenții nr.2), gazda întâlnirii culturale.

În afara invitaților din România și Serbia, iubitorii de poezie și literatură de calitate vor avea ocazia să-l întâlnească pe cunoscutul scriitor Mircea Dinescu și să participe la momentul lansării celei mai recente cărți ce îi poartă numele și pe care a intitulat-o: “ Colierul din bomboane de colivă”. Tot atunci se vor mai lansa și volumele: “Mihai Cimpoi – Logos și ontos” – Florian Copcea, “Vorbește tăcerea” – Aca Kozokic, “Vorba noastră” – Revistă de literatură. Vineri va fi prezentată și expoziția de carte “Marius Tupan” și vor fi decernate premiile festivalului.

Sâmbătă, 21 octombrie, participanții la Festivalul “Sensul iubirii”- ediția a XIX-a vor vizita Clisura Dunării și orașul Kladovo din Serbia unde va avea loc și un podium poetic.

 

Alexandra Dediu

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1