Citeste si...

FILMUL ”OCTAV” PREMIERĂ SPECIALĂ LA DROBETA TURNU SEVERIN ÎN PREZENŢA ACTORULUI MARCEL IUREŞ ŞI A REGIZORULUI SERGE IOAN CELIBIDACHE

aa_2.jpgProducţia cinematografică ”OCTAV” a poposit şi la Drobeta Turnu Severin, având o proiecţie specială miercuri 18 octombrie, 2017, începând cu ora 19.00. A fost o seară de gală şi de bucurie pentru cei peste şapte sute de severineni care au umplut până la refuz sala de spectacole a Palatului Culturii „Teodor Costescu”. La evenimentul organizat cu sprijinul Primăriei Drobeta Turnu Severin, a participat alături îndrăgitul actor Marcel Iureş, interpret al rolului principal, şi regizorul Serge Ioan Celibidache (fiul renumitului muzician român de anvergură mondială, Sergiu Celibidache).

După vizionarea filmului, spectatorii au fost invitaţi să le adreseze întrebări regizorului Serge Ioan Celibidache şi actorului Marcel Iureş, cei doi răspunzând tuturor cu deosebită deschidere şi emoţie. Severinenii au fost de părere că echipa de producţie a realizat un film remarcabil în care eternul uman s-a întrupat în jocul minunat al maestrului Marcel Iureş, un dialog sublim între trecut şi prezent, despre copilărie şi senectute, un film de o inocenţă tulburătoare, care se adresează sufletului şi în care fiecare se poate recunoaşte pe sine, sau măcar un bunic, un părinte; un film armonios şi curat din care a lipsit violenţa de orice fel, trivialitatea, neruşinarea şi obscenitatea, un film despre puritatea vieţii în cea mai intimă esenţă a ei.

Cei doi protagonişti au oferit informaţii despre cele două locaţii în care au avut loc filmările (un conac din Câmpulung Muscel şi studiourile Buftea), despre binecuvântarea de a avea vremea optimă în succesiunea firească a anotimpurilor pentru fiecare cadru de care aveau nevoie, despre relaţia extraordinară pe care au avut-o cu cei doi copii talentaţi de pe platourile de filmare, Alessia Tofan şi Eric Aradits, despre bucuria de a filma alături de marele actor Victor Rebengiuc, despre încercările nereuşite de a realiza filmul „Octav” şi în alte ţări şi despre ideea producătorului Adela –Vrînceanu Celibidache de a aduce această idee în România pentru a se materializa în cele din urmă, despre minunata echipă de producţie care a funcţionat ca o veritabilă familie, despre şansa (pe care au creat-o împreună cu fiecare idee care compune acest film) de a celebra viaţa şi a descoperi oamenilor frumuseţea sufletească a acestui neam.

  "Este foarte important pentru imaginea României în lume ca acest film să călătorească, ştiut fiind că în ultimii ani se prezintă o imagine întunecată a acestei ţări, este important să se vadă şi lumina acestui popor, trăirile şi bucuriile lui; este doar un început bun şi sperăm să urmeze şi alte proiecte care să ne ajute să schimbăm clişeul acesta trist despre România, de aceea trebuie să ne gândim şi să creăm şi alte proiecte cinematografice” , a precizat regizorul Serge Ioan Celibidache.

Pentru actorul Marcel Iureş a fost o adevărată provocare să interpreteze un personaj în vârstă de 84 de ani, propunându-şi chiar să aducă un înalt omagiu marelui muzician Sergiu Celibidache prin asemănarea izbitoare cu Octav.

A fost o seară înălţătoare pe care cu siguranţă severinenii nu o vor uita prea curând, încheiată cu autografe, fotografii de neuitat şi multă bucurie împărtăşită.

 

Alexandra Dediu

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1