Citeste si...

ARTIȘTI ROMÂNI PREZENȚI LA MUZEUL DE ARTĂ DIN VARȘOVIA

icr the other transatlantic 1Artiști din România vor expune, începând de luna aceasta, la Muzeul de Artă Modernă din Varșovia. Lucrări ale artistului român Constantin Flondor şi ale Grupului Sigma, din care a făcut parte alături de Ştefan Bertalan, Lucian Codreanu, Ioan Gaiţă, Elisei Rusu şi Doru Tulcan, vor fi prezentate într-o expoziţie de grup initulată „Celălalt Transatlantic. Arta cinetică şi Op-art din Europa de Est şi America Latină din anii ’50-‘70”. 

Grupul Sigma a fost un grup experimental din Timişoara, care a activat între anii 1969 şi 1980, adept al artei experimentale, având un rol deopotrivă artistic şi pedagogic. Grupul a oferit o viziune alternativă, prin abordări multidisciplinare, apelând la matematică, estetică industrială, marketing, geometrie industrială, culori complementare, design, geometrie descriptivă sau studiu bionic.

Expoziţia este deschisă publicului în perioada 17 noiembrie 2017 - 11 februarie 2018, la Muzeul de Artă Modernă din Varșovia.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1