Citeste si...

CUM ARATĂ UN MANUAL CU PREDARE ÎN „LIMBA MOLDOVENEASCĂ” ÎN ȘCOLILE DIN UCRAINA

Anatol Popescu, președintele Asociației „Basarabia” a românilor din regiunea Odesa, a postat pe pagina sa de Facebook o serie de fotografii cu manualul de matematică din clasa a II-a pentru școlile cu predare în limba moldovenească.

Manual este recomandat de Ministerul Învățământului și Științei, Tineretului și Sportului din Ucraina. În acesta pot fi găsite mai multe expresii stranii printre care, potrivit TV8.md - „pentru a micșora numărul de trei ori trebuie de-l împărțit”, „de-l înmulțit cu patru” sau „diferența de o adunat cu celălalt termen”.

De menționat că Asociația Național-Culturală a Românilor din regiunea Odesa a înaintat un memoriu privind unificarea celor două programe de învățământ existente, pentru instituțiile școlare cu predare în limba română și „moldovenească” din Ucraina, într-un singur program de învățământ – cu predare în limba română.

 

sursa:BucPress

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1