Citeste si...

PAVEL FILIP: COLABORAREA STRÂNSĂ DINTRE UCRAINA ŞI REPUBLICA MOLDOVA ADUCE BENEFICII CETĂŢENILOR AMBELOR ŢĂRI

Ucraina şi Republica Moldova au o colaborare tot mai strânsă, iar asta aduce beneficii cetăţenilor din cele două ţări. Declaraţia fost făcută de premierul Pavel Filip într-un interviu pentru portalul ucrainean Evropeiskaia Pravda.

Şeful Executivului de la Chișinău a menţionat că Ucraina este un partener comercial important Republica Moldova, informează Publica.md 

Doar anul trecut, schimbul de mărfuri dintre aceste două state a crescut cu 33 la sută faţă de 2016.

Pavel Filip susţine că este important ca Moldova şi Ucraina să colaboreze şi în ceea ce priveşte implementarea Acordurilor de Asociere cu Uniunea Europeană.

El nu exclude faptul că după ce toate reformele vor fi implementate, Moldova, Ucraina şi Georgia ar putea depune o cerere comună de integrare în UE. 

Oficialul moldovean a mai menţionat că ţara noastră se bucură de susţinerea statelor din blocul comunitar deoarece a îndeplinit în termen 75 la sută din prevederile Acordului de Asociere.

În cadrul interviului, Filip a vorbit şi despre problemele dintre Chişinău şi așa-numitele autorităţi din regiunea transnitreană. Cu această ocazie, el i-a mulţumit liderului de la Kiev, Petro Poroşenko, că a promulgat legea cu privire la controlul comun la frontiera moldo-ucraineană.

Filip susţine că datorită acestei decizii va fi asigurată o luptă mai eficientă împotriva criminalității și contrabandei la hotar și va fi sporită securitatea regională.

Între Moldova şi Ucraina există 68 de puncte de trece a frontierei, dintre care 25 pe segmentul transnistrean, informează sursa citată.

 

sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1