Citeste si...

VIKTOR IANUKOVICI ERA LA CURENT CU PLANURILE MOSCOVEI DE A ANEXA TERITORII UCRAINENE – CURTEA OBOLONSKY DIN KIEV

Curtea Districtuală Obolonsky din Kiev, la care se judecă procesul lui Viktor Ianukovici, fostul președinte al Ucrainei, a acceptat anexarea la dosar a unor documente desecretizate de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) privind pericolul din partea Rusiei, despre care a fost informat fostul președinte ucrainean.

Potrivit Pagina de Rusia, procurorul Ruslan Kravcenko a subliniat că apărarea a încercat să convingă judecătorii că Ianukovici nu bănuia despre numeroasele amenințări din partea Moscovei la adresa securității naționale a Ucrainei, legate de expansiunea agresivă a Federației Ruse cu scopul final de absorbție a statului ucrainean, și că nu au existat astfel de amenințări înainte de „lovitura de stat“ (revoluția Maidan).

„Procuratura deține documente care infirmă aceste afirmații. Ele au fost declasificate de către SBU la 19 martie 2018 și au ajuns la procurori pe data de 20 martie, iar pe 17 aprilie au fost prezentate avocaților apărării“, – a spus Kravcenko.

Instanța a admis cererea procurorului și a anexat aceste documente, respectiv o scrisoare de la șeful SBU datată 15 ianuarie 2013 privind amenințările la adresa securității naționale a Ucrainei din partea Rusiei și scrisoarea șefului SBU datata 17 februarie 2014, cu privire la amenințarea privind integritatea teritoriala a Ucrainei din partea Federației Ruse.

În peste 50 de pagini scrisoare descrie activitățile grupurilor financiare și industriale și a organizațiilor publice aflate sub controlul serviciilor speciale ale Federației Ruse, care, deja din 2013, reprezentau o amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei.

„Ianukovici știa despre acest lucru, dar nu a reacționat”, a declarat procurorul Kravcenko, citat de Pagina de Rusia.

 

sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1