Citeste si...

LIEN - Legătura pentru educație nouă

   Sfârșitul lunii iulie a adus în Mehedinți, la Eșelnița, una din cele mai importante întâlniri internaționale pentru educație, ce a avut ca partener Asociația „Cordelia”, din Drobeta Turnu Severin. Începută la Timișoara, în 21 iulie, Întâlnirea Internațională a LIEN d'Education Nouvelle „Educație-Ecologie, o întâlnire șoc!”, ediția a VI-a, a continuat pe Clisura Dunării, până în 27 iulie, într-un peisaj de vis, cu un potențial turistic și economic care abia acum începe să fie descoperit.

   Cei peste 30 de participanți, din țări diferite, au avut astfel ocazia de a interacționa cu comunitatea locală și, de asemenea, au participat la diferite activități de ecologizare și conștientizare cu privire la bogățiile unei asemenea zone. „Dunărea în 50 de ani” a fost titlul unuia din cele mai importante și atractive workshopuri ce au avut loc la Timișoara, în prima parte a întâlnirii, și a cărui continuare firească a avut loc pe malul Dunării, la Eșelnița, unde, în cadrul comunității și cu implicarea școlii din localitate, au fost puse în practică ideile creative dezbătute anterior. Ca rezultate imediate ale acestei întâlniri menționăm colaborarea Școlii Eșelnița cu o școală din Belgia pentru implementarea de metode noi în educație și implicarea elevilor școlii în contruirea de canoe, sub îndrumarea unui profesor.

   Unul din principiile pe care se bazează educația nouă sună astfel: „Suntem pe terenul experimentării bucuriei de a împărtăși cunoașterea, făcând abstracție de competitivitate și de eliminarea celuilalt - un principiu simplu, dar care, odată asimilat și integrat, poate duce la o schimbare de paradigmă în educație.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1