Citeste si...

FORUMUL TRANSFRONTALIER ROMÂNIA-BULGARIA: "DE 10 ANI ÎN UE - CALEA DE URMAT"

grapini ueSecretarul de stat pentru Afaceri Europene, Melania-Gabriela Ciot, a participat vineri, 20 octombrie, la Ruse, la Forumul transfrontalier de dezbateri România-Bulgaria, intitulat „De zece ani în UE: Calea de urmat”, organizat de către Birourile de Informare ale Parlamentului European de la București și Sofia, cu ocazia marcării a zece ani de la aderarea celor două țări la Uniunea Europeană.

În cadrul alocuțiunii susținute cu această ocazie, oficialul român a evidențiat bilanțul pozitiv al celor zece ani de apartenență a României la UE, subliniind faptul că țara noastră a resimțit din plin beneficiile care decurg din calitatea de stat membru. Astfel, în această perioadă România a înregistrat progrese majore în direcția creșterii economice, a reformei administrative și a modernizării în general la nivelul societății, toate acestea reflectându-se într-o îmbunătățire progresivă și vizibilă a calității vieții cetățenilor români. 

Totodată, secretarul de stat a subliniat faptul că în această perioadă România a participat la procesul decizional european și a adus, nemijlocit, valoare adăugată proiectului european. „În toată această perioadă, România și-a construit un profil solid pro-european, fiind printre promotorii cei mai activi ai continuării și consolidării procesului de integrare europeană”, a arătat Melania-Gabriela Ciot în cadrul evenimentului.

În același timp, demnitarul român a subliniat faptul că România va asuma Președinția Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, într-o  perioadă complexă pentru Uniunea Europeană. În acest context, mandatul Președinției României la Consiliul UE se va înscrie într-un efort coerent de asigurare a avansării agendei europene și de consolidare a proiectului european. În sprijinul acestui obiectiv, secretarul de stat român a precizat că pregătirile pentru Președinția României la Consiliul UE se desfășoară într-un ritm accelerat, în vederea asigurării condițiilor adecvate exercitării cu eficiență și profesionalism a acestui mandat.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1