Citeste si...

COD ROȘU DE PRECIPITAȚII, ÎN BULGARIA

Cod galben de instabilitate atmosferică Maramureș 1Bulgaria a fost afectată grav de precipitațiile abundente căzute în ultimele zile. Drept urmare, autoritățile bulgare au declarat stare de urgență. Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească în  Bulgaria, în regiunea Burgas, că autoritățile bulgare ale municipalităților din Burgas și Kameno au declarat stare de urgență, ca urmare a precipitațiilor masive căzute.

Până în prezent, nu au fost declarate ca fiind închise segmente ale drumurilor naționale, care să facă parte din coridoarele europene rutiere, cu precizarea că pe autostrada Trakia, care face legătura între Burgas și Sofia, pe tronsonul de la km 325 la km 359, șoferii trebuie să circule cu atenție sporită datorită aluviunilor depozitate pe banda de urgență.

Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie bulgar a emis coduri de atenționare pentru căderi masive de precipitații și vânt pentru următoarele 12 ore, pentru teritoriul Bulgariei, după cum urmează:

  • Cod roșu pentru regiunea Burgas – valorile precipitațiilor pot depăși 100 litri/m2 însoțite de rafale de vânt de până la 24m/sec.;
  • Cod portocaliu pentru regiunile Yambol, Haskovo și Kardzhali – valorile precipitațiilor pot ajunge la 35-50 litri/m2, local putând fi înregistrate valori de până la 60 litri/m2;
  • Cod galben pentru regiunea Dobrich – vânt puternic cu rafale de până la 24 m/sec;
  • Cod galben pentru regiunea Varna – valorile precipitațiilor pot ajunge la 15-30 litri/m2însoțite de rafele de vânt de până la 24 m/sec;
  • Cod galben pentru regiunile Pazardzhik, Smolyan, Targovishte, Stara Zagora, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Gabrovo, Sliven, Shumen, Lovech – valorile precipitațiilor pot ajunge la  15-30  litri/m2.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1