Imprimă această pagină

ÎN REPUBLICA MOLDOVA A FOST PROMULGATĂ O LEGE ANTI-PROPAGANDĂ

chisinau 696x464Republica Moldova a avut nevoie de o lege-antipropagandă pentru a se apăra de atacurile mediatice. Iniţial, preşedintele Igor Dodon a refuzat să ia în calcul o astfel de lege, dar Parlamentul a promulgat-o. 

Decretul de promulgare a Legii pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului a fost semnat de președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce Curtea Constituțională a constatat circumstanțele, care justifică interimatul funcției de șef al statului pentru promulgarea acesteia, transmite MOLDPRES, citată de timpul.md, cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

La 22 decembrie 2017, Parlamentul a menținut votul pentru Legea nr.257, cunoscută drept legea anti-propagandă, remisă spre reexaminare de șeful statului.

Astfel, în Codul audiovizualului sunt incluse noi norme prin care se asigură protecția persoanelor, societății și a statului de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)