Citeste si...

LUPTA DECISIVĂ PENTRU FOTOLIUL DE PRIMAR AL CHIȘINĂULUI SE DĂ ÎN 3 IUNIE

vot alegeri buletinTurul al doilea al alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului se va desfășura în 3 iunie. Se vor înfrunta candidatul PSRM, Ion Ceban și candidatul PPDA, Andrei Năstase. Primul este reprezentantul socialiștilor și a anunțat, deja, că dacă va ajunge primar va interzice manifestațiile unioniste. Cel de-al doilea este reprezentantul forțelor pro-europene și a declarat că va manifesta deschidere față de Uniunea Europeană.

Rezultatul primului tur de scrutin în municipiul Chișinău nu a fost tocmai așteptat. Aceasta pentru că după cum s-a desfășurat campania electorală și după felul cum democrații au făcut campanie propagandistică pentru Silvia Radu, se putea aștepta că în turul doi va ieși candidatul independent. Declarația a fost făcută de politologul Boris Șapovalov în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.  De asemenea, jurnalistul Igor Volnițchi a menționat că pretendentul din partea PPDA, Andrei Năstase, probabil nu s-a așteptat că va exista o diferență atât de mare între el și Silvia Radu. Potrivit lui, au fost mulți factori care l-au ajutat pe Andrei Năstase să ajungă în turul doi. Unul dinte ei ar putea fi că, după ce s-a retras din funcția de primar interimar pentru a desfășura campania electorală, Silvia Radu, practic, a dispărut din atenția publicului. Un alt factor a fost publicarea unei convorbiri a candidatului Andrei Năstase cu mama lui, astfel alegătorii s-au mobilizat pentru el. „Al treilea factor a fost mobilizarea serioasă a electoratului pro-european”, a afirmat jurnalistul. 

În primul tur, numărul mic de participanţi precum şi prezenţa slabă la vot  a tinerilor au dat toate calculele peste cap, iar Ion Ceban a obţinut un scor cu mult mai bun decât se spera.


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1