Imprimă această pagină

PRIMAR PRO-EUROPEAN LA CHIȘINĂU, ÎN URMA ALEGERILOR PENTRU PRIMĂRIA CAPITALEI REPUBLICII MOLDOVA

andrei nastaseCandidatul formaţiunii pro-europene de peste Prut, Andrei Năstase, a fost votat în funcţia de primar al Chişinăului. Năstase a fost ales cu 52,5% din sufragii, față de 47,4% cât a obținut contracandidatul său Ion Ceban, din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. În turul II al alegerilor locale din Capitală au votat 248.654 locuitori, ceea ce reprezintă 39,12%. După ce au fost numărate toate buletinele de vot, noul primar al minicipiul Chișinău a fost declarat Andrei Năstase. Scrutinul anticipat a fost organizat după ce Dorin Chirtoaca, din partea Partidului Liberal (proeuropean), a demisionat din funcţia de primar al oraşului pe fondul anchetării sale într-un dosar de corupţie, despre care fostul primar susţine că este motivat politic. Rata de participare a fost de 39,12%, mai mare cu aproape 4% faţă de primul tur de scrutin din 20 mai.

Fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a venit cu o reacție după anunțarea rezultatelor preliminare ale alegerilor din capitală – conform cărora Andrei Năstase e câștigător.

„Eu am primit mandatul de primar de la locuitorii Chișinăului, nu de la Plahotniuc, Dodon, Leancă etc. Cu toate dosarele și amenințările lor, era firesc să transmit acest mandat înapoi chișinăuienilor, iar ei să decidă, prin vot, cine să fie primar, nu uzurpatorii. Mulțumim, locuitori ai Chișinăului!
Felicitări, Andrei!”, a scris fostul edil pe pagina sa de Facebook. 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)