Citeste si...

EXPOZIȚIE MARIN GHERMAN, LA CHIȘINĂU

maringherasMInstitutul Cultural Român „Mihai Eminescu“ la Chișinău în colaborare cu Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova organizează în perioada 26 octombrie - 18 noiembrie 2018, la Muzeul de artă al Republicii Moldova„Expoziția artistului plastic Marin Gherasim“.

În cadrul evenimentului ICR Chișinău susține participarea Alinei Gherasim, curatorul expoziției retrospective și a criticului de artă Călin Stegerean, autorul conferinței „Arhitecturi spirituale in opera pictorului Marin Gherasim„ .

.Vernisajul expoziție va avea loc în data de 25 octombrie 2018, ora 17 și conferința în data de 26 octombrie 2018, ora 18.

Expoziția pictorului Marin Gherasim aduce valori statornice și profund ancorate creștinismului românesc, constituindu-se într-o frescă a rezistenței prin cultura în Romania postbelică.

Expoziţia conţine un număr de 52 de tablouri şi acestea sunt arondate unei teme generoase, care vizează priorităţile educaţiei creştine în artă, profesie de credinţă a unuia dintre cei mai importanţi pictori ai deceniilor 6-8 ale secolului trecut.

Marin Gherasim a fost un pictor român, profesor universitar, personalitate marcantă a artei românești, membru Fondator al Grupării 9+1. Cunoscutul grup de disidență 9+1, compus din Horia Bernea, Florin Ciubotaru, Sorin Dumitrescu, Horia Mihai, Vasile Gorduz, Napoleon Tiron, Bata Marianov, Doru Covrig și Marin Gherasim, a promovat cu rectitudine, responsabilitate și jertfire de sine, principii, norme și valori care au constituit filonul viu și peren al culturii și civilizației românești apreciate de publicul larg.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1