Imprimă această pagină

OFICIALITĂȚILE DIN MEHEDINȚI S-AU ÎNTÂLNIT CU O DELEGAȚIE A ROMÂNILOR DIN VALEA TIMOCULUI

23275699 1901712379855518 8276723393582750272 oO delegație a românilor din Valea Timocului s-a aflat la Drobeta Turnu Severin, unde s-a întâlnit cu oficiliatățile mehedințene. La întâlnire au participat parlamentarii Liviu Mazilu, Alina Teiș, Vlad Bontea și Alexandru Bălănescu, prefectul Nicolae Drăghiea, președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu, primarul Orșovei, Marius Stoica și managerul Centrul Cultural "Nichita Stănescu", Emilia Mihăilescu. 

Românii din Valea Timocului au prezentat, pe larg, situația comunității pe care o reprezintă și au insistat asupra necesității sprijinirii lor de către autoritățile din România. Studierea limbii române în școlile din localitățile unde românii sunt majoritari rămâne o problemă stringentă, mai ales că oficialii de la Belgrad continuă să ignore orice apel al comunității românești din Serbia de Răsărit. 

Oaspeții și-au exprimat speranța că vor stabili legături de cooperare cu oficialitățile din Mehedinți și că la un moment dat vor avea loc înfrățiri între localitățile aflate de pe o parte și de alta a Dunării. 

 

 

sursa foto: facebook.com

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)