Citeste si...

PRIMA CONFERINȚĂ EUROPEANĂ DEDICATĂ MASS MEDIA ÎN LIMBILE MINORITĂȚILOR A AVUT LOC ÎN SERBIA, LA NOVI SAD

AAEAAQAAAAAAAAQuAAAAJDMyMTllNzdkLTgxMGEtNGQyOC05NTM4LWM1ZDhiZDAzY2VmOAPrima Conferință Europeană dedicată mass media locală și în limbile minorităților a avut loc în Serbia, la Novi Sad. Evenimentul  a avut în vedere schimbul celor mai bune practici pe planul editării privind digitalizarea şi a schimbărilor demografice existente, cu accent deosebit pe posibilităţile dezvoltării municipiului Novi Sad.  În faţa auditoriului s-au prezentat mai mulţi invitaţi ai mediilor minoritare din mai multe state europene. Jurnaliștilor prezenți la conferință le-au vorbit Miroslav Štatkić, secretar provincial pentru Cultură, Informarea Publică şi Relaţiile cu Comunităţile Confesionale și oficialităţi de la mai multe instituţii culturale. Concluzia la care s-a ajuns a fost aceea că trebuie creată o scenă a mass media minoritară acceptabilă în Serbia, iar comunităţile minoritare să fie cât mai mult incluse în acest proiect important pentru municipiul  Novi Sad, care tinde să devină capitală culturală europeană. Totodată, rolul mediilor minoritare şi locale, drept factor de incluziune în societatea contemporană, trebuie ridicat la un nivel mult mai înalt. 

 

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1