Citeste si...

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI SĂRBĂTORITĂ LA VÂRȘEȚ, ÎN SERBIA

1Marţi, 28 decembrie 2017, Consulatul General al României la Vârşeţ a organizat o recepţie cu ocazia Zilei Naţionale. La eveniment au participat reprezentanţii mediului asociativ românesc din Serbia (URS, RIS și alţii), ai Bisericii Ortodoxe Române și ai organizațiilor instituţionale (CNMNRS, C.P.E.”Libertatea”). Acestora li s-au adăugat Dragana Mitrović, primarul oraşului Vârşeţ, Daniela Lončar, prefectul Banatului de sud, reprezentanţii autoguvernării locale,  oaspeţi din România și români originari din Voivodina. 
Festivitatea a fost inaugurată de Adrian Boba, solist al Operei Naţionale din Timişoara şi preotul Bisericii Ortodoxe Române din Vârşeţ, care au interpretat imnurile celor două state (România şi Serbia) vecine şi prietene. Pe podium, alături de Dinu Gheorghe, Consul General al României la Vârşeţ, a fost şi Elena Stan, cea mai tânără participantă la festivitate, cu drapelul României în mână. În alocaţiunea sa, Dinu Gheorghe, Consulul General al României la Vârşeţ, a subliniat importanţa Zilei de 1 Decembrie pentru toţi românii. De asemenea, a menţionat eforturile românilor din Voivodina în ceea ce priveşte păstrarea identitară şi spirituală, respectiv garantarea drepturilor minoritare.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1