Citeste si...

OFICIAL ROMÂN, ÎNTÂLNIRE CU LIDERII COMUNITĂȚII ROMÂNEȘTI DIN SERBIA

george ciambaSecretarul de stat George Ciamba, co-președintele Comisiei Mixte Interguvernamentale România-Republica Serbia pentru protecția minorităților naționale, a avut, pe parcursul celei de-a doua zile a vizitei oficiale în Republica Serbia, o întâlnire cu liderii principalelor organizații ale persoanelor aparținând minorității române.

Înaltul oficial român a reafirmat sprijinul țării noastre pentru respectarea drepturilor specifice ale persoanelor aparținând minorității române de pe întreg teritoriul Republicii Serbia, în special în ceea ce privește accesul la educație, mass-media și serviciul religios în limba română.

Secretarul de stat George Ciamba a reiterat poziția de principiu a României privind susținerea aplicării nediscriminatorii, pe întreg teritoriul Republicii Serbia, a acelorași standarde privind drepturile persoanelor aparținând minorității române.

Reprezentanții organizațiilor minorității române din Republica Serbia au prezentat demnitarului român dificultățile cu care se confruntă și au adresat solicitări concrete de sprijin. Aceste preocupări vor fi reluate de partea română  cu partea sârbă în cadrul reuniunilor Comisiei Mixte Interguvernamentale România - Republica Serbia.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1