Citeste si...

LA CERNĂUȚI A AVUT LOC SPECTACOLUL DE MUZICĂ POPULARĂ ROMÂNEASCĂ „CÂNTECUL CARE UNEȘTE NEAMUL”

În data de 21 aprilie, în sala Teatrului „Olga Kobileanska” din Cernăuți a fost organizat spectacolul de muzică populară românească „Cântecul care unește neamul”, al cărui invitați au fost Nicolae Furdui Iancu și Mariana Deac din România, dar și Victoria Costinean din regiunea Cernăuți, Ucraina – informează Agenția BucPress.

Spectacolul a fost organizat în cadrul unui proiect cultural comun derulat de Film Global SRL și mai mulți parteneri din România, cu sprijinul Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți și al Consulatului General al României la Cernăuți.

Cuvinte de salut și de încurajare au fost rostite în cadrul deschiderii evenimentului de Vasile Bâcu, președintele Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți, Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuți, Dumitru Pohuș, director Global Film SRL ș.a.

Alături de artiști de înaltă ținută din România, Nicolae Furdui Iancu și Mariana Deac, în scena teatrului regional Cernăuți au urcat membrii ansamblului ento-folcloric „Izvoraș” din satul Ropcea și conducătorul artistic al acestui ansamblu Victoria Costinean, lucrător emerit al culturii din Ucraina, o îndrăgită interpretă de muzică populară românească din spațiul nord-bucovinean.

Evenimentul din 21 aprilie a.c. a fost o adevărată sărbătoare pentru românii din nordul Bucovinei, dar și pentru cultura românească în general, sala arhiplină a teatrului fiind o demonstrare a acestor constatări.

Agenția BucPress menționează că în noiembrie 2017 în satul Ropcea au fost  aniversați cei 35 de ani de activitate artistică a ansamblului etnofolcloric „Izvoraș” de la Complexul Instructiv-Educativ Ropcea. Victoria Costinean coordonează activitatea ansamblului de la fondare. În data de 21 aprilie a.c. românașii din acest ansamblu au demonstrat încă o dată că sunt păstrătorii tradițiilor strămoșești, ai obiceiurilor, tradițiilor și portului popular autentic.

Precizăm că în afară de spectacolul de muzică populară, în 2017 la Cernăuți și Izmail va avea loc Caravana Cinematografică „Români pentru Români” (ediția a III-a) și Cinemateca Română. Caravana Cinematografică va dura 5 zile, iar Cinemateca Română va proiecta peste 120 de filme românești în diverse orașe, comune, facultăți și școli din regiunile Cernăuți și Odesa.

 

Marin GHERMAN pentru Agenția BucPress

 

Foto – Vladimir Acatrini, BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1