Citeste si...

CERNĂUȚI – MOLDOVIȚA, O PUNTE DE LEGĂTURĂ ÎNTRE DOUĂ ȘCOLI ROMÂNEȘTI DIN UCRAINA ȘI ROMÂNIA

În perioada 31 mai – 1 iunie 2018, La Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” din comuna Moldovița, județul Suceava s-au desfășurat mai multe activități educative în cadrul proiectului Educațional Transfrontalier ” Moldovița – Cernăuți, un pas spre interculturalitate”, coordonate de doamna profesoară, Priscorneac Belei Diana Elena, director adjunct al instituției respective. În cadrul proiectului respectiv s-au implicat și nouă elevi și șapte profesori de la școala de cultură generală de gradele I-II cu predarea în limba română din suburbia Horecea a orașului Cernăuți, delegație condusă de doamna director Eugenia Facas.

Oaspeții cernăuțeni au fost întâmpinați cu multă bucurie și căldură sufletească de către elevii și profesorii Liceului din Moldovița, îmbrăcați în straie populare. 
Acţiunea a debutat cu vizitarea şcolii pentru a face cunoştinţă cu profesorii şi elevii acesteia. A urmat apoi o plimbare cu Mocăniţa „Huţulca”, timp în care, oaspeţii au putut admira frumuseţile locului. La întoarcere, artiștii Liceului Tehnologic ”Vasile Cocea”  au prezentat oaspeţilor un program artistic de care aceştia au fost încântaţi, răsplătindu-i cu aplauze. Surpriza acestui program a fost momentul prezentat de elevii Şcolii Nr. 13 din Cernăuţi – un cântec în limba ucraineană şi unul în limba română.

 
Ziua s-a încheiat cu vizita la Muzeul Ouălor Încondeiate ” Lucia Condrea” unde oaspeții din Cernăuți au beneficiat de ospitalitatea artistei Lucia Condrea precum și a soțului acesteia, profesorul Traian Condrea.

1 Iunie – zi inedită pentru elevii de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea”  din Moldoviţa și cei de la școala nr. 13 din Cernăuți. În ziua de 1 Iunie 2018, elevii Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” din comuna  Moldoviţa au participat alături de elevii Şcolii nr. 13 din Cernăuţi la atelierul de pictură intitulat „Un mic dar, prieten drag! ”. Fiecare elev a realizat o pictură pe care a dăruit-o apoi celui mai bun prieten făcându-i o urare cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Picturile au fost excepţionale, iar copiii au fost foarte încântaţi. Şi pentru ca prietenia lor să dăinuie peste ani şi ani, au plantat împreună, în grădina din faţa şcolii din comuna Moldovița, județul Suceava, câte un brăduţ pe care l-au ”împodobit” cu steagurile celor două ţări partenere: România şi Ucraina. 
Și profesorii din Cernăuți au avut o misiune grea, aceea de a juriza și a desemna câștigătorii Concursului de fotografie ”Flori de cireș”, concurs adresat profesorilor și elevilor, coordonat de domnul profesor George Priscorneac.
BucPress amintește că la aceste activități a participat doamna Inspector General, Anghel Manuela-Delia, reprezentant al Ministerului Educației al României,  precum și domnul Inspector Tiron Constantin, reprezentant al Inspectoratului Județean Suceava.


Miniexcursia oaspeților cernăuțeni s-a încheiat cu vizitarea Mănăstirii Putna, ctitoria marelui domnitor Ştefan cel Mare și Sfânt,  precum și popasul la Planetariul din Suceava.
”Vă mulțumesc din suflet, dragi prieteni, pentru primirea caldă pe meleagurile Moldoviței. Suntem foarte bucuroși, fericiți și totodată mulțumim Domnului pentru că v-am cunoscut și am încheiat acest proiect minunat care sper că va fi cu mare folos pentru școlile noastre, pentru copiii noștri și pentru cadrele didactice. Sentimentele pe care le trăim în zilele acestea nu se pot pune pe hârtie. Ele sunt inimile noastre pentru totdeauna. Succes în toate!” – a scris doamna director al școlii nr. 13 din Cernăuți, Eugenia Facas în jurnalul proiectului.
Toate activitățile desfășurate pe parcursul celor două zile, împreună cu prietenii din Cernăuți, în cadrul Proiectului Educațional Transfrontalier ”Moldovița – Cernăuți, un pas spre interculturalitate”, au fost dedicate și Sărbătorii Centenarului României.

Sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1