Citeste si...

MUZEUL BUCOVINEI ORGANIZEAZĂ EXPOZIȚIA „CĂMAȘA TRADIȚIONALĂ CU ALTIȚĂ”, LA CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI ÎN CERNĂUȚI

În cadrul manifestărilor de promovare a patrimoniului cultural național al românilor de pretutindeni, Muzeul Bucovinei marchează Ziua Universală a Iei la Consulatul General al României în Cernăuți.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Bucovinei, în perioada 22 iunie – 22 iulie a.c., Serviciul Etnografie organizează  expoziția  „Cămașa tradițională cu altiță”, care cuprinde  imagini cu mostre de altițe și cămăși tradiționale care datează din  secolul  al XIX-lea și care fac parte din colecția veche a muzeului, documente etnografice  ale patrimoniului cultural, informează NewsBucovina.

„În cadrul acestei manifestări culturale în  Anul  european al patrimoniului, va fi susținută și o conferință legată de valoarea și autenticitatea cămășii tradiționale cu altiță, marcă identitară a portului popular românesc”, a arătat sursa citată.

Expoziția are loc ca urmare a colaborării instituționale între Consulatul General al României în Cernăuți și Muzeul Bucovinei, prin parteneriatul de susținere a proiectelor culturale dedicate obiceiurilor și tradițiilor populare românești.

 

BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1