Citeste si...

PROBLEMELE ROMÂNILOR DIN UCRAINA, SERBIA, UNGARIA ŞI R. MOLDOVA, DISCUTATE LA BUCUREŞTI CU ÎNALTUL COMISAR OSCE PENTRU MINORITĂŢI NAŢIONALE

În prima zi a săptămânii curente, secretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Şaramet, a avut o întrevedere cu Lamberto Zannier, Înalt Comisarul OSCE pentru Minorități Naționale. Întâlnirea oficială a avut loc în incinta sediului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

„Am abordat în cadrul discuției aspecte importante precum prevenirea posibilelor situații în care sunt încălcate drepturile persoanelor aparținând minorităților românești care locuiesc în afara granițelor și am prezentat activitatea ministerului, cu aplicabilitate pe fiecare țară unde sunt comunități semnificative românești. Ministerul pentru românii de pretutindeni (MRP) se află în contact continuu cu românii din jurul granițelor, punând un accent sporit atât pe educație, cât și pe cultură și mass media, regăsindu-ne în an Centenar. Am dezbătut, de asemenea, aspectele generale și problematicile specifice ale comunităților istorice de români din Ucraina, Serbia şi Ungaria și cele privind relația cu Republica Moldova”,  a precizat Veaceslav Şaramet.

După cum se specifică în comunicatul de presă al MRP, domnul Lamberto Zannier a salutat activitatea ministerului, fiind pentru prima dată la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în calitate de Înalt Comisar OSCE. El şi-a exprimat întregul suport pentru inițiativele menite să contribuie la siguranța românilor care locuiesc în afara granițelor țării.

 Agenda de lucru a vizitei Înalt Comisarului în România cuprinde în continuare întâlniri şi cu alte oficialităţi române şi discuții despre problematica drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale din România și evidențierea modelului românesc în domeniul minorităților naționale, precum și situația respectării drepturilor persoanelor aparținând minorității române din statele învecinate unde există comunități semnificative de etnici români, precum Ucraina, Serbia, Ungaria.

 

sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1