Citeste si...

O familie de români din nordul Bucovinei, atacată de polițiștii cernăuțeni chiar în fața casei lor

În localitatea Cupca, raionul Hliboca, regiunea Cernăuți, în această  duminică a avut loc un caz ieșit din comun, care a avut un ecou în toată regiunea și dincolo de hotarele ei, întrucât e vorba de atitudinea prin care a încercat să se răzbune poliția din Cernăuți cu o familie de români din nordul Bucovinei. Poliția cernăuțeană a  demonstrat încă o data, prin atitudinea ei neprofesionistă,  cât de multă încredere ar putea avea în ea cetățenii acestui stat și dacă acești reprezentanți ai organelor de drept luptă cu adevărat pentru a-i proteja pe oameni sau pentru a-și bate joc de ei.

Ziua, în amiaza mare, o familie de români din această pitorească localitate de pe malul Siretului, a fost bătută de polițiștii cernăuțeni, chiar în fața casei lor. Din imaginile video postate de Valerii Airinii pe pagina lui de Facebook se înțelege foarte bine că cei doi soți au fost bătuți de poliție sub ochii fiicei minore. Speriată de cele întâmplate, fetița le povestește vecinilor și bunicii cum polițiștii o loveau pe mama ei, care între timp și-a pierdut și cunoștiința. Femeia este însărcinată, iar atacul asupra ei cu pumnii de către reprezentanții organelor de drept din Ucraina ar putea crea complicații sarcinii. Ambii soți au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Care a fost motivul acestui atac asupra familiei respective. Din aceeași sursă aflăm că poliția crezând că cetățeanul respectiv văzând la 150 de metri în fața sa mașinile de poliție s-a eschivat să treacă pe acolo și a luat-o la stânga pe un alt drum. Furioși de decizia șoferului de a evita să treacă pe lângă poliție, care a creat un punct de control chiar la intrarea în satul Cupca, aceștia au pornit în urma lui, l-au ajuns, l-au oprit  și au încercat să afle pricina abaterii de la drumul principal nu printr-un dialog civilizat, cum e și firesc să se fi întamplat, dar prin aplicarea forței, pumnilor. În realitate, șoferul ținea calea spre casă și nu avea de ce să treacă pe lângă acel punct de control.  Acesta a fost oprit de poliție chiar în fața casei lui, situată la vreo 300 de metri de șoseaua principală. Auzind gălăgie și strigăte afară, imediat a ieșit la poartă soția șoferului care era atacat de polițiști. Din nefericire și ea a fost lovită cu pumnii de un polițist, spune chiar victima.

Probabil oamenii legii și-au dat seama prea tarziu, după ce au bătut cei doi soți, lăsându-i plini de sânge și într-o stare de șoc, că a fost o greșeală a lor, declarație ce-i aparține unui polițist. Șoferul nu a fugit de poliție, ci a luat-o pe drumul ce duce spre propria casă.

Vom reveni cu alte detalii imediat ce vom afla și părerea oficială a conducerii poliției cernăuțene.  

 

sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1