Citeste si...

AL CINCILEA GRUP DE 49 DE ETNICI ROMÂNI DIN REGIUNEA CERNĂUȚI A PLECAT SPRE SULINA

Al cincilea grup de 49 de etnici români din regiunea Cernăuți participă în perioada 14-21 august 2018 la Tabara „ARC 2018”, la Centrul de Agrement Sulina, județul Tulcea, unde copiii au posibilitatea să petreacă o săptămână pe litoralul românesc al Mării Negre.

 Proiectul este implementat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, care organizează cea de-a zecea ediţie consecutivă a Programului „ARC” – program de tabere pentru etnicii români din afara graniţelor, organizat în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

Grupul de la Cernăuți este format din elevi precum și profesori însoțitori de la următoarele instituții de învăţământ (școli cu predare în limba română din Ucraina): Liceul ”Gh. Asachi” din Herța – 10 elevi, Complexul Instructiv-Educativ Ropcea, r. Storojineț – 9 elevi, Complexul Instructiv-Educativ Dranița, r. Noua Sulita – 1 elev, Școala Medie Oprișeni, raionul Hliboca -11 elevi, Școala Medie Mahala, raional Noua Sulita – 4 elevi, Școala Medie nr. 1 Crasna, raionul Storojineț - 5 elevi, Școala Medie Horbova, raionul Herța – 5 elevi, 4 profesori însoțitori.

Programul organizat în tabără va cuprinde activităţi educative, culturale şi sportive, prelegeri având ca temă istoria şi civilizaţia românească, cursuri de limba română, concursuri de cultură generală, proiecţii de filme etc.

Cheltuielile privind cazarea, masa, precum şi transportul sunt asigurate de către Guvernul României, prin Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Tinerii din regiunea Cernăuți au fost însoțiți la vama ucraineano-română de doamna Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuți, care le-a dorit elevilor și studenților din nordul Bucovinei drum bun și odihnă plăcută!

 

sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1