Citeste si...

ROMÂNII DIN UNGARIA AU MARCAT "MEMORIALUL VULCAN - POPFIU - IRINYI"

img 5131În oraşul Leta Mare(Letavertes), din Ungaria, a fost organizat „Memorialul Vulcan-Irinyi-Popfiu”  de către Asociația Culturală a Românilor din localitate, în colaborare cu  autoritățile locale.  Festivitățile au fost dedicate memoriei personalităților de origine română care se leagă de această localitate: Iosif Vulcan, Ioan Irinyi şi Iustin Popfiu. 

La manifestare au participat reprezentanți ai comunității române din Ungaria, precum și europarlamentarul Emilian Pavel, vicarul general al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea pr. Mihai Vătămănelu, directorul Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea dr. Aurel Chiriac, directorul muzeului Iosif Vulcan din Oradea Ioan S. Pop.

De asemenea, la eveniment s-a aflat şi Ambasadorul României în Ungaria, Marius Lazurca. În cuvântul din deschiderea evenimentului, ambasadorul României a ilustrat rolul exemplar al celor trei personalităţi pentru consolidarea deopotrivă a conştiinţei identitare a românilor din Ungaria şi a bunelor raporturi bilaterale.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1