Citeste si...

ARTISTUL ROMÂN MANUEL PELMUŞ, PREZENT LA BUDAPESTA, LA GAUDIOPOLIS 2017

galiopolisArtistul român, Manuel Pelmuş, participă la evenimentul internaţional dedicat artei contemporane, intitulat „Gaudiopolis 2017. The city of joy” , ce se desfășoară la Budapesta, până în 5 noiembrie. Proiectul artistului român s-a intitulat  "Sketches for a Monument"și a constat într-o serie de readaptări şi reconstruiri bazate pe sculpturi și monumente publice din Budapesta. Proiectul, realizat împreună cu copii, a abordat teme precum memoria, istoria recentă, monumentele publice şi ritualul comemorării, propunând un spațiu de joacă, dar şi de reflecție. 

Manuel Pelmuș a lucrat timp de o săptămână cu un grup de treizeci de elevi cu vârste cuprinse între 12-13 ani, de la Școala Kempelen Farkasdin Budapesta. Împreună cu aceștia a construit o acțiune publică ce a fost prezentată în Parcul Sfântul Ştefan, sâmbătă, 7 octombrieLucrarea fost  destinată publicului larg, accesul fiind liber.

Manuel Pelmuș este un coregraf și artist de performanță. A studiat coregrafia la Bucureşti şi Hamburg. Producţiile sale, printre care „Outcome”, „Punct Fix”, „Still Lives”, „The Gate of the Kiss”, au fost prezentate pe scene de teatru, în galerii şi festivaluri de renume precum: Tanz Im August din Berlin, TanzQuartier din Viena, deSingel din Anvers şi Judson Church din New York. Din 2012, a început să lucreze din ce în ce mai mult în domeniul artelor vizuale. Proiectele sale recente sunt intervenții în istoria artei și mai ales în istoria reprezentării muzeului. Lucrările sale au fost prezentate la Centrul Pompidou - Paris, Van Abbemuseum – Eindhoven, Para Site – Hong Kong, Bienala de artă de la Kiev, Muzeul de Artă Modernă - Varșovia, M Museum – Leuven, Bass Museum - Miami etc. În anul 2012, i s-a decernat Berlin Art Prize for Performing Arts, iar în anul 2014 a primit premiul de excelență al Centrului Național al Dansului.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1