Citeste si...

ROMÂNIA ŞI UNGARIA AU SEMNAT, ÎN CADRUL CONVENŢIEI CARPATICE, UN PROTOCOL PRIVIND AGRICULTURA DURABILĂ

conventia carpaticaLa Lillafüred, în Ungaria, a avut loc cea de-a 5-a Conferință a Părților la Convenția - cadru privind protecția și dezvoltarea durabilă a Carpaților (Convenția Carpatică), precum și întâlnirea miniștrilor mediului din țările care fac parte din Grupul de la Visegrad+4.

Delegația României participantă la aceste întâlniri a fost condusă de Viorel Toma, Preşedintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Ambasada României a sprijinit delegația României și a fost reprezentată în delegație de diplomatul Sava Diamandi. Din delegația României, pe lângă reprezentanții Ministerului Mediului, au mai făcut parte și reprezentanți ai Ministerului Turismului, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Consiliului Județean Brașov.

La reuniune au participat delegații oficiale din cele 7 state parte la Convenție (România, Ungaria, Ucraina, Serbia, Cehia, Slovacia și Polonia), Secretariatul Interimar al Convenției (cu sediul temporar la Viena, Austria), reprezentanți ai altor state cu statut de observator, precum și din partea instituțiilor sau organizațiilor care cooperează cu Convenția Carpatică (Convenția Alpină, Agenția Europeană pentru Protecția Mediului, S4C, Unitatea de coordonare a Rețelei de Arii Protejate din Carpați). Conferința a adoptat un articol nou al Convenției, care introduce prevederi cu privire la adaptarea la schimbările climatice, precum și Protocolul privind agricultura durabilă și dezvoltarea rurală. Acest Protocol a fost semnat în cadrul Conferinței de către România și Ungaria, celelalte state urmând să îl semneze ulterior.

La segmentul de nivel tehnic experții români au participat la discuțiile privind proiectele de decizii ale Conferinței, care au fost aprobate pe parcursul întâlnirii la nivel înalt, referitoare la protecția și conservarea biodiversității, turismul, managementul durabil al pădurilor, transportul durabil, patrimoniu cultural și cunoștințe tradiționale, precum și cooperarea cu alte instituții.

În finalul acestei Conferințe, a avut loc preluarea președinției Convenției de către Ungaria pentru următorii 3 ani. 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1