Citeste si...

ARTIST BASARABEAN CONCERTEAZĂ PENTRU ROMÂNII DIN UNGARIA

ecaterina barnov 1Cunoscuta artistă din Basarabia, Ecaterina Baranov, concertează pentru românii din Ungaria. Institutul Cultural Român Budapesta, Filiala Seghedin organizează joi, 21 iunie, ora 19.00 la Sala Mare a Filarmonicii din Seghedin  recitalul de pian cu participarea artistei Ecaterina Baranov.

Ecaterina Baranov este unul dintre veritabilele talente basarabene a cărei muzică încântă iubitorii de muzică clasică. Muzica transpusă de talentul său a răsunat în cele mai mari săli ale Franței, Germaniei, Italiei şi Portugaliei, iar în 2013 a câștigat premiul de onoare al concursului internațional de pian Leopold Bellan (Paris, Franța). Este licențiată și Magistru în Muzică al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, unde a studiat cu profesorii Victor Levinzon, Aliona Feldman, Anatolie Lapicus. Ecaterina Baranov a obținut diploma de concertist, cu felicitările juriului, la specialitățile pian (în clasa profesorului Guigla Katsarava) și muzică de cameră (cu Devy Erlih și Alain Meunier) la École Normale de Musique de Paris. Este deținătoarea Medaliei orașului Artenay pentru recital și a Medaliei de argint a asociației Arts-Sciences-Lettres pentru întreg parcursul artistic. Ecaterina Baranov evoluează în Franța, Portugalia, Germania și Republica Moldova, ca solistă, în formații de muzică de cameră şi cu orchestrele Teatrului de Operă din Massy, Orchestra Lirică din Avignon-Provence, Filarmonica Națională, Sala cu Orgă din Chișinău etc. A colaborat cu dirijori ca Philippe Fournier, Didier Talpain (Franța), Christoff Escher (Elveția), Dante Milozzi (Italia), Valentin Doni, Vladimir Andrieș şi Mihail Secichin (Moldova). Colaborează frecvent cu muzicieni, înregistrând un CD cu soprana Maria Kondrashkova şi interpretând în premieră Vienna Variations și Trois Esquissesscrise de compozitorul Kirill Zaborov. Este producătoarea „Guigla Katsarava Master-class”, a unui set de concerte, „G. Katsarava et ses disciples” şi fondatoarea proiectului Brize Muzicale Europene.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1