Citeste si...

TABĂRĂ DE PICTURĂ DE ICOANE ÎN COMUNITATEA ROMÂNILOR DIN UNGARIA

thumbnailÎn perioada 18-24 iunie 2018, la Capela Ortodoxă Română din Budapesta, a fost organizată o tabără de pictură a icoanei pe sticlă, sub îndrumarea Preotului Cosmin Florentin Pop, paroh al Parohiei Jaca, Ungaria. Activitatea s-a desfasurat de la început din inițiativa si preocuparea Doamnei Gabriela Elekes, presedinta Autoguvernarii românești a sectorului XI din Budapesta, asigurând suportul financiar si prezența participanților și la a VII-a ediție din acest an.
            An de an s-au înscris tot mai multi copii ai comunității, mici si mari, începatori si avansați, ajungându-se la un numar de 11 la această ediție. Tabăra de creație, asemenea celorlalte ediții s-a încheiat prin organizarea expoziției cu lucrările micuților iconari.
Vernisajul expoziției din acest an a avut loc după Sfânta Liturghie din duminica Nasterii Sfântului Ioan Botezătorul, ocrotitorul Capelei la care a coslujit și părintele-îndrumător Cosmin Florentin Pop.
            Părintele- îndrumător, și-a început cuvântul de deschidere al vernisajului prin multumiri aduse lui Dumnezeu si organizatorilor, părinților, bunicilor și copiilor, care au făcut posibilă si în acest an desfăsurarea taberei de creație.
            În timp ce pictau, copiii s-au relaxat, au învățat să lucreze în echipă, să socializeze între ei, iar cei mari și cu expierență chiar să devină ,, mâna dreaptă” a îndrumătorului. Este vorba despre Mălina Munteanu, care a participat la toate edițiile si a venit să-și ajute  frățiorul  și nu  numai pe el,  ci și pe ceilalți începători. Cu mult tact pedagogic, părintele transmite copiilor,  pe lângă cunoștințe de tehnica picturii și cunoștințe religiose despre personajele reprezentante în icoanele lor:Īisus Hristos, Maica Domnului, sfinti și îngeri. Arta prin pictură este o cale eficace de educație a copilului, făcându-l ordonat, atent, serios, a mai adăugat părintele Cosmin 
în cuvântul său.
            Anul acesta, fiecare copil a pictat câte două, trei și chiar patru picturi, obținând o expunere bogată si de calitate. Activitatea s-a încheiat printr-o agapă frățească, cu preparate oferite de membrele Asociației Ortodoxe Române din Budapesta, condusă de  Gabriela Elekes.
    

Șerbana Kiss-Meiroșu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1