Citeste si...

TABĂRĂ DE RELIGIE PENTRU ELEVI ROMÂNI DIN MICHERECHI(UNGARIA)

20190530 114507Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, în perioada 30 mai - 2 iunie 2019, a avut loc cea de-a opta ediție a Taberei de Religie, desfășurată sub genericul „Muguri de lumină”. La tabără au participat 12 elevi de la Școala Generală Românească din Micherechi, Ungaria. Copiii au fost din clasele IV-VIII și fac parte din grupul de elevi care participă săptămânal la ore de Religie ortodoxă, ținute în această instituție de învățământ de către Părintele Protosinghel Visarion Tuderici, Secretar Eparhial al Episcopiei din Ungaria.
Copiii au fost însoțiți de Pr. Visarion, Profesorul lor de Religie și de Doamna Ana Ruja, Directorul Școlii Generale din Micherechi.
Anul acesta, Tabăra de Religie s-a desfășurat la diferite obiective bisericești din Arhiepiscopia Alba-Iuliei, iar copiii și însoțitorii lor au fost cazați la Mănăstirea Dumbrava.
În prima zi a Taberei, ei au vizitat Mănăstirile de pe Valea Arieșului: Mânăstirea „Sfântul Ilie” de la Albac, Mânăstirea Lupșa, Mânăstirea „Subpiatră”, Mânăstirea Poșaga, cu izvorul tămăduitor ce se află aici, Mânăstirea „Sfinților Arhangheli” și Mânăstirea „Sfântului Ioan Botezătorul”, de la Rîmetea, unde s-au întâlnit cu părinții și maicile din aceste mânăstiri și au luat cunoștință cu modul de viață tradițional mânăstiresc din România.
În a doua zi, copiii s-au închinat în Mănăstirea „Mihai Vodă” din Turda și au vizitat monumentul ridicat în amintirea trecerii la cele veșnice a marelui Voievod Mihai Viteazul, cel care a realizat pentru prima dată unirea tuturor românilor într-o singură țară. Apoi au vizitat Salina din Turda, iar spre seară s-au bucurat de priveliștea minunată din mijlocul naturii, oferită de Cheile Turzii.
În ziua următoare, s-a vizitat Mănăstirea de la Aiud, unde copiii s-au închinat la moaștele Mărturisitorilor care au pătimit în temnița din această localitate, în perioada regimului comunist, apărând credința străbună. Apoi s-a vizitat Mănăstirea Râmeț, care adăpostește Moaștele Sfântului Ghelasie de la Râmeț. În aceeași zi, copiii au ajuns și la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia și au vizitat cetatea veche de aici, frumos restaurată.
În ultima zi a Taberei, elevii micherecheni și însoțitorii lor au participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Dumbrava iar, după prânzul oferit de maicile de aici, au pornit spre casă, făcând un popas și la Mănăstirea Crișan din Eparhia Devei și Hunedoarei.
Tabăra de Religie, desfășurată anual pentru elevi români din Micherechi, a devenit deja o tradiție și îi ajută pe acești copii și tineri să își consolideze noțiunile de religie și de limba română pe care și le însușesc la orele de religie, urmate la școală, dar și să cunoască mai bine frumusețile României și ale Bisericii Ortodoxe Strămoșești.
 
Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1