Citeste si...

PROTESTE LA PENITENCIARUL DIN SEVERIN

Aproximativ 100 de angajaţi de la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin au ieşit, luni dimineața, în faţa unității, alăturîndu-se protestelor din întreaga ţară. Agenții din penitenciar sunt nemulțumiți de faptul că sunt nevoiți să lucreze suplimentar fără să fie plătiți sau să primească în compensare zilele libere, iar personalul este insuficient. Angajații penitenciarului mai cer recunoașterea unor drepturi salariale acordate celor care fac parte din sistemul de apărare.

 

prrotest 2Și Penitenciarul din Drobeta-Turnu Severin s-a alăturat celorlalte penitenciare din țară și au protestat astăzi față de nivelul de salarizare și condițiile de muncă din închisori. Angajații au ieșit la ora 9 în fața unității, folosind fluiere şi scandând lozinci împotriva miniştrilor Raluca Prună şi Dragoş Pâslaru. Protestatarii au cerut aceleași drepturi salariale ca și cei din sistemul de apărare și ordine publică.

 

Suntem nemulțumiți de această guvernare care nu ne acordă drepturile. Au spus că îndreapătă inechitățile salariale, dar mai rău le-au adâncit. De asemenea, au promis că o să acorde salarii de merit la tot sistemul de siguranță național. Pe noi ne-au exclus pentru că am fost cinstiți în 2009 și n-am mai beneficiat de el. Nu se poate în ritmul acesta. Avem la nivelul unității 15000 de ore suplimentare numai în 2016, din care peste 5000 nerecuperate. Până unde vor să ajungă?! Personal nu încadrează, condițiile de muncă proaste, deținuții ne amenință, iar ei nu ne dau drepturile. Ministrul Justiției ar trebui să fie garantul justiției, în realitate e un ministru al injustiției. Cerem demisia doamnei Prună și domnului Pâslaru și Guvernului Cioloș”, a declarat Adrian Prundeanu, președinte SNLP Drobeta-Turnu Severin.

 

IMG 0354Cer minim de resprect

 

Angajații din penitenciare mărturisesc că sunt nevoiți să își strige nemulțumirile deoarece nu mai pot suporta promisiuni la nesfârșit. Ei cer un minim de respect pentru munca grea desfășurată.

 

S-a ajuns la saturație. Noi suntem nemulțumiți de faptul că doamna ministru Prună ne discriminează salarial la nivel de ramură de activitate ordine publică și siguranță națională. În medie, un angajat la penitenciar lucrează 23 de ani, în niște condiții de muncă precare, cu stres în permanență, în ture, toate pentru ca societatea să fie asigurată că locul este unul sigur și bine păzit. Nu vor să înțeleagă aceste aspecte și noi nu vom înceta acțiunile de protest. Ele fac parte dintr-un lanț de proteste, iar pichetarea penitenciarelor are loc astăzi la Severin, dar și la Ploiești, Tichilești și alte unități din țară. Este a treia săptămână de proteste, după Gherla, Galați, București, Târgu Jiu, Craiova și vor urma și în alte părți”, a Mihai Bărbulescu, președinte Sindicatul Danubius Drobeta.

 

Protestul s-a derulat fără incidente, cei prezenți în fața porții unității fiind angajati care au venit din timpul liber. În momentul de față, 250 de cadre sunt la nivelul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin și supraveghează peste 700 de deținuți.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1