Citeste si...

univ2Studenţii Universităţii din Craiova au motive să-şi dorească să înveţe mai bine. Cuantumul burselor aproape că s-a dublat. În şedinţa Consiliului de Administraţie s-a aprobat, la propunerea rectorului Universităţii din Craiova, majorarea cuantumului burselor, ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 2/2017, privind unele măsuri fiscal-bugetare. Drept urmare, bursele sociale cresc la 400 de lei pe lună, bursele de merit la 500 de lei pe lună, iar cele de performanţă ajung la 750 de lei pe lună. 

Tot ca urmare a aplicării OUG nr.2/2017, studenţii pot călători gratuit cu trenul.

Citeşte mai departe ...

othelloOthello ajunge şi la Drobeta Turnu Severin. Piesa de teatru se joacă pe scena severineană chiar de Ziua Îndrăgostiţilor. Marţi, 14 februarie, Teatrul Bulandra aduce pe scena Palatului Cultural "Teodor Costescu" spectacolul Othello. Pus în scenă de regizorul armean Suren Shahverdyan, spectacolul de bucură de mare succes pe scena bucureşteană şi nu numai. Publicul severinean este aşteptat marţi, de la ora 19,00. Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia Teatrală, din interiorul Palatului Cultural. 

Citeşte mai departe ...

ajofm mehedintiPentru şomerii din Mehedinţi, în anul 2017, se vor organiza 51 de cursuri de calificare şi recalificare, pentru dobândirea unor noi abilităţi, care să-i ajute să-şi găsească mai uşor un loc de muncă. Reprezentanţii AJOFM Mehedinţi au anunţat că aceste cursuri de formare profesională vor viza următoarele meserii: administrator pensiune turistica (2 cursuri), agent securitate (3 cursuri), baby sitter, barman (2 cursuri),brutar (2 cursuri), bucatar (3 cursuri), camerista (2 cursuri),coafor, cofetar-patiser,comerciant-vanzator marfuri alimentare (2 cursuri), comunicare in limba engleza, comunicare in limba germana, constructor montator structuri metalice, dulgher-tamplar-parchetar (2 cursuri),fierar-betonist montator prefabricate,formator, frizer (2 cursuri), ingrijitor batrani la domiciliu, inspector sanatate si securitate in munca, inspector resurse umane, instalator instalatii tehnico-sanitare si gaze, mecanic intretinere si reparatii, lucrator in comert (4 cursuri), lucrator in cresterea animalelor, lucrator in cultura plantelor, manager proiect (2 cursuri),manichiurist-pedichiurist, operator introducere, validare si prelucrare date (2 cursuri), ospatar/chelner (3 cursuri),sudor,zidar-pietrar-tencuitor (2 cursuri) şi zugrav-tapetar-ipsosar-vopsitor.

Şomerii  se pot înscrie la oricare dintre cursurile menţionate mai sus, iar în momentul în care grupele de participanţi vor fi formate, vor fi demarate activităţile de instruire teoretică şi practică.

Pentru anul 2017, conform planului de formare profesională, vor beneficia de servicii de calificare/recalificare gratuite cel puţin 980 şomeri înregistraţi si 28 detinuti în meserii solicitate pe piaţa muncii, aceste forme de pregătire urmând a fi organizate prin Centrul Regional de Formare Profesională Mehedinti.

Toate cursurile de formare profesională se organizează cu monitorizare pe o perioadă de 12 luni de la data absolvirii, perioadă în care şomerii absolvenţi trebuie angajaţi într-un procent de cel puţin 30%. 

Citeşte mai departe ...

TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1