Citeste si...

ÎNTÂLNIRE DE LUCRU LA AMBASADA ROMÂNIEI LA BELGRAD CU REPREZENTANȚII UNIUNII ROMÂNILOR DIN SERBIA Recomandat

Recent, la sediul ambasadei României la Belgrad, a avut loc o întâlnire de lucru între liderii alianței Uniunea Românilor din Serbia (URS) și reprezentanții Ambasadei. La întâlnire a participat Excelența Sa, Silvia Davidoiu, Ambasadoarea României la Belgrad, Bogdan Veliscu, Secretar I, respectiv delegația Ursului românesc – Živa Lazici, președinte, Dr. Dorinel Stan, vicepreședinte și Živa Momirovici, secretar URS.

Întâlnirea s-a înscris într-o serie de informări, documentari și consultări cu reprezentanții Statului Român, care urmează să se efectueze până la finele anului curent, iar primul pas îl reprezintă corpul diplomatic românesc din Serbia – Ambasada României la Belgrad.

Rămași plăcut surprinși de atitudinea Ambasadoarei, de înțelegerea, sprijinul și preocuparea Șefei diplomației române de la Belgrad în ceea ce privește soluționarea problemelor comunității românești pe întreg teritoriul Serbiei, respectiv promptitudinea răspunsului pentru audiență, denotă nu numai interes, ci și solicitudine și profesionalism.

Conducerea federației Uniunea Românilor din Serbia a expus problemele cu care se confruntă românii din Serbia, contribuțiile mediului asociativ la păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale, lingvistice și religioase, respectiv sprijinirea Declarației alianței URS, care a fost trimisă Președenției și Guvernului României. Au mai fost prezentate aspecte legate de învățământul în limba română în Timoc și Voivodina, necesitatea susținerii catedrei de Limba Română de la Belgrad și Novi Sad, precum sprijinirea directă a alianței Uniunea Românilor din Serbia sau teme de actualitate și prioritate pe agenda Uniunii Românilor din Serbia  (recensământul, mass-media în limba română, dualismul, stagiul actual de dezvoltare al etniei românești din Serbia și altele).

Excelența Sa, Silvia Davidoiu, Ambasadoarea României la Belgrad a încurajat inițiativele Uniunii Românilor din Serbia, noua conducere în identificarea și soluționarea problemelor cu care se confruntă românii pe întreg teritoriul Serbiei.

Astfel, românii din Serbia se bucură de alianța colectivului diplomatic român, care înțelege și sprijină demersurile comunității.

 

Biroul de presă  Uniunea Românilor din Serbia (URS) 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1