Citeste si...

JANDARMII L-AU SĂRBĂTORIT PE GENERALUL TITU STOICHECI CARE A ÎMPLINIT 106 ANI

DSC 0593Generalul Titu Stoicheci a fost sărbătorit de jandarmi la împlinirea vârstei de 106 ani. Reprezentanţii Inspectoratelor de Jandarmi din Mehedinţi şi Dolj l-au sărbătorit luni, 9 ianuarie, pe generalul de brigadă în retragere Titu Stoicheci. Ca în fiecare an, au mers acasă, la generalul Stoicheci, care de fiecare dată îi întâmpină îmbrăcat în uniforma militară. Vizibil emoţionat, acesta a ţinut să le împărtăşească din experienţa sa de viaţă. ,,Să treceți totul prin filtrul rațiunii pure, să vă pregătiți tot timpul, nu numai teoretic, pentru a putea face față noilor cerințe”, sunt doar câteva dintre sfaturile pe care le-a dat jandarmilor prezenți. 

Printr-un comunicat de presă, jandarmii au ţinut să-i ureze toate cele bune generalului care a depăşit un secol de viaţă. "La mulți ani, domnule general!  Sunteți un motiv de mândrie pentru tânăra generație,  ne-ați demonstat încă o dată că sunteți un exemplu viu de patriotism și dăruire pentru noi, că sunteți demn de aura respectului public. Avem onoarea să vă salutăm, domnule general! " . 

Generalul de brigadă  în retragere Titu  Stoicheci, s-a născut în comuna mehedinţeană Husnicioara, la  9 ianuarie 1911. După Şcoala Normală de Invăţători din Drobeta Turnu Severin,  a urmat Şcoala Militară de Ofiţeri de Infanterie de la Ploieşti pe care a absolvit-o în anul 1933, iar în anul 1936 a fost avansat la gradul de sublocotenent.  Între anii 1936-1939 a pus condeiul în mâna elevilor de la  Şcoala Zegaia din judeţul Mehedinţi. În anul 1939 a fost concentrat în cadrul Legiunii de Jandarmi Dolj, iar în anul 1941 a fost trimis pe frontul de la Odessa. La Stalingrad a fost cea mai grea încleştare din cel de-al doilea război mondial, când a stat  adesea cu moartea în faţă fără însă a pune în balanţă sacrificiul vieţii. În anul 1942 s-a întors de pe front, iar în luna martie din anul 1943 a fost avansat la gradul de locotenent şi lăsat la vatră. În luna septembrie a aceluiaşi an a fost concentrat în cadrul Legiunii de Jandarmi Gorj având diferite etape de concentrare şi deconcentrare, până în anul 1947, când a fost avansat pentru rezultate excepţionale la gradul de căpitan şi trecut în rezervă. În perioada următoare şi-a continuat profesia de  de învăţător la Şcoala de la Zegaia unde a fost director până în anul 1971, când a ieşit la pensie. Între anii 1991-1995 a fost avansat la gradul de  maior şi respectiv locotenent colonel, iar în anul 2008, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, veteranul de război Titu Stoicheci a primit gradul de colonel în retragere.  Începând cu anul  2013, prin decret prezidențial a fost avansat la gradul de general de brigadă cu o stea, în retragere, primind astfel recunoașterea națională pentru meritele sale. 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1