Citeste si...

RATA ȘOMAJULUI A CRESCUT, DIN NOU, ÎN MEHEDINȚI

downloadRata șomajului a crescut, din nou, în Mehedinți. Potrivit datelor înregistrate la AJOFM Mehedinți, luna octombrie a adus o creștere a ratei șomajului cu jumătate de procent. Astfel, la sfârşitul lunii octombrie 2017, în evidenţele AJOFM Mehedinţi erau înregistraţi un număr total de 9.783 şomeri, ceea ce corespunde unei rate a şomajului în judeţ de 9,4%. Comparativ cu sfârşitul lunii septembrie 2017, când rata şomajului a fost de 8,92%, se poate constata că, în numai 30 de zile, aceasta s-a marit cu 0,48% până la valoarea de 9,4%. Cresterea ratei somajului a fost determinată de diminuarea indicatorului “populația activă civilă”, la care se raportează numarului șomerilor înregistrați. 

Din totalul de 9.783 şomeri înregistraţi (din care 4.031 sunt femei), 1.844 sunt şomeri indemnizaţi (18,85%), iar 7.939 şomeri neindemnizaţi (81,15%). 

În funcţie de mediul de provenienţă, structura numărului de şomeri înregistraţi în evidenţele instituţiei noastre se prezintă astfel:

          - şomeri cu domiciliul în mediul urban, 1.733 persoane (17,71%);

          - şomeri cu domiciliul în mediul rural, 8.050 persoane (82,29%).

Din datele prezentate mai sus se observă că peste 82% din şomerii înregistraţi în evidenţele noastre au domiciliul în mediul rural, iar dintre aceştia majoritatea sunt şomeri neindemnizaţi beneficiari ai venitului minim garantat în baza Legii nr. 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare, piaţa forţei de muncă din judeţul nostru fiind caracterizată prin faptul că cele mai multe locuri de muncă vacante sunt concentrate în zonele urbane din judeţul Mehedinţi şi în special în cea a municipiului reşedinţă Drobeta Turnu Severin, acestea fiind accesate foarte greu de şomerii din comunităţile rurale. De asemenea, majoritatea şomerilor neindemnizaţi au studii primare/generale incomplete, neputând fi cuprinşi la cursuri de formare profesională.

     

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1