Citeste si...

TITLU CONTINENTAL, ÎN KEMPO, PENTRU BELBIȚĂ

Luptătoarea mehedințeancă Diana Belbiță este, oficial, campioană europeană de kempo. Sportiva a învins principala favorită la titlul continental, chiar la ea acasă, la Budapesta, la capătul unei lupte extrem de strânse.

 

BELBITA IN LUPTA 

Weekendul trecut, capitala Ungariei a fost gazda Campionatului European de Kempo la care au participat 17 țări. Condus de Maestrul Amatto Zaharia, lotul național de Kempo a adus României mai multe medalii, iar Diana Belbiță nu a înșelat așteptările. Sportiva a fost selectată pentru a reprezenta România la Campionatul European de Kempo, în urma unei evoluții entuziasmante, încununată cu două medalii de aur, cucerite la Cupa Euroapeană de luna trecută. După o perioadă grea cu antrenamente dure la Academia de Arte Marțiale Mixte ”Alexandru Lungu” din Oradea, mehedințeanca legitimată la CSU Politehnica Cluj-Napoca a luptat în cadrul categoriei 58 kg, la care a ajuns cu sacrificii mari.

 

Prima luptă a fost cea cu cântarul! Am fost nevoită să slăbesc 6 kg în doar 5 zile. Cu o oră înainte de proba cântarului eu aveam cu 2 kg peste categorie, dar, din fericire, am reușit să ajung la greutatea potrivită la timp”, a dezvăluit Diana Belbiță.

 

Dacă la proba cântarului a avut ceva emoții, în spațiul de luptă a fost în largul ei, Diana confirmându-și valoarea, cu încă o medalie importantă în palmares: titlu european în kempo. În marea finală a trecut de vice-campioana mondială IMMAF, unguroaica Alexandra Kovačs, pe care a învins-o la ea acasă. Evoluția perfectă de la Campionatul European desfășurat la Budapesta a găsit-o pe sportivă cu lacrimi de bucurie.

24581397 1467103550076176 364984238 n

A fost o perioadă de pregătire foarte grea, alături de antrenorii Alexandru Lungu, Ioan Brânză si Emil Falaus, cărora le mulțumesc pentru dăruința cu care desfășoară fiecare antrenament. Recunosc, am avut mari emotii înaintea luptei finale, deoarece știam ca am în față o luptătoare completa și cu experiență. Din fericire, Sensei Amatto Zaharia și colegii de lot au fost lângă mine și m-au motivat. Am luptat timpul regulamentar de trei reprize, iar arbitrii au decis că meciul este egal și este nevoie de încă o rundă suplimentară. Mi-am dominat categoric adversara în ultima rundă, fiind mai bine pregatită fizic, iar astfel am fost declarată învingătoare”, a mărurisit proaspăta campioană europeană.

 

Diana Belbiță este la nivel european una din cele mai reprezentative sportive din România în sporturile de contact. Cele mai răsunătoare victorii le deține în galele de MMA.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1