Citeste si...

LA UNIVERSITATEA DIN BĂLȚI, EXPOZIȚIE DESPRE DEPORTĂRILE REGIMULUI TOTALITAR SOVIETIC

Ambasada Lituaniei la Chișinău a inaugurat luni, în holul Bibliotecii Științifice a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, expoziția de documente și fotografii cu genericul „Sub cer străin”.

 

Potrivit InfoPrut, expoziția cuprinde 20 de standuri care se referă la perioada deportărilor regimului totalitar sovietic în perioada 1940-1958 și ilustrează condițiile din lagărele sovietice în care mii de lituanieni au fost ținuți.

Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Rimantas Latakas, a declarat că  în lagăre au murit între 20.000-25.000 de lituanieni, iar deportările au ucis în total 28.000 de lituanieni.

Expoziția va putea fi vizitată la Biblioteca Științifică a Universității „Alecu Russo” până pe 20 noiembrie, se arată într-un comunicat de presă, citat de InfoPrut.

 

SURSA: BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1