Citeste si...

SECȚIA DE ENDOCRINOLOGIE DE LA INSTITUTUL MAMEI ȘI COPILULUI DE LA CHIȘINĂU, RENOVATĂ CU BANI DE LA GUVERNUL ROMÂNIEI

fd58caabb62d2a199914dd264988861cAmbasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat  la inaugurarea Secției Endocrinologie din cadrul  Instituției Medico-Sanitare Publice Institutul Mamei și Copilului, de la Chișinău. De asemenea, la eveniment au fost prezenți Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, Directorul IMSP Institutul Mamei și Copilului, Sergiu Gladun, precum și reprezentanți ai corpului medical.

Lucrările finanțate de Guvernul României, din bugetul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare gestionat de Ministerul Afacerilor Externe de la București, fac parte din proiectul de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente a maternității și departamentului pediatrie din cadrul Instituției Medico-Sanitare Publice Institutul Mamei și Copilului. Lucrările prevăzute în cadrul proiectului, care beneficiază de granturi cumulate de 2.500.000 Euro, au debutat la începutul anului 2015.  Investiția destinată renovării și mobilării Secției Endocrinologie a constituit aproximativ 127.000 de Euro.

Activitatea Secției Endocrinologie se bazează pe acordarea asistenţei medicale specializate în condiţii de staţionar copiilor cu patologie endocrină. Anual, în această secţie sunt tratați aproximativ  700 de copii, majoritatea dintre ei suferind de diabet zaharat.

De asemenea, Secţia Endocrinologie pediatrică  reprezintă un important centru de suport consultativ, metodic şi didactic pentru toţi medicii de familie, pediatri, endocrinologi, precum şi pentru formarea noilor specialişti în domeniu, fiind şi baza clinică a Catedrei de Endocrinologie a USMF „N.Testemiţanu”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1