Citeste si...

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI SĂRBĂTORITĂ LA BUDAPESTA

     image3.JPG   În ziua de 28 noiembrie 2016, cu începere de la ora 17:00, Institutul Cultural Român din Budapesta împreună cu Ambasada României au sărbătorit ,,Ziua Naţională a României", printr-un concert de muzică de cameră, susţinut de renumitul vionolist Alexandru Tomescu. Concertul s- a desfăşurat în faţa unui număr mare de participanţi, atât români cât şi invitaţi de la ambasade şi instituţii diplomatice ale altor state, din Budapesta.
    Ca în fiecare an, participă la această mare sărbătoare şi Preasfinţitul Siluan,  Episcopul Românilor din Ungaria, precum şi  slujitori din unele Parohii Româneşti din Ungaria. Nu întâmplător s-a ales ca locaţie de desfăşurare a evenimentului, Sala de Bal a Hotelului Corinthia din Budapesta.
  Marele compozitor maghiar, Bela Bartok, a folosit frecvent Sala de Bal a hotelului pentru recitaluri  şi concerte de muzică clasică.
  Programul recitalului organizat a cuprins :
-  Bartok Bela -Sonata pentru vioară solo Sz 117
    -Johann Sebastian Bach-Partea a II-a pentru vioară solo.BW V 1004.
  -George Enescu-Lăutarul din suita Impresii din Copilărie.op.28.
    Violonistul Alexandru Tomescu a debutat în anul 1985 ca solist al Orchestrei Simfonice din Constanţa. A studiat în Elveţia şi SUA. A susţinut recitaluri pe mari scene ale lumii, precum: Paris, New York, Tokyo.
    În 2007, respectiv 2013,  Alexandru Tomescu a primit vioara Stradivarius Elder-Voicu din partea statului român, în urma concursurilor organizate de Ministerul Culturii şi Filarmonica George Enescu, vioară ce a aparţinut şi violonistului Ion Voicu.

 

 


Şerbana Kiss-Meiroşu

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1