Citeste si...

EPISCOPUL ROMÂNILOR ORTODOCȘI DIN UNGARIA, PREZENT LA HRAMUL SCHITULUI ROMÂNESC LACU

PS Siluan la Muntele Athos 1Schitul Lacu de la Muntele Athos, ocrotit de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, și-a sărbătorit hramul, potrivit tradiției și calendarului iulian neîndreptat aplicat şi în Muntele Athos, în 8 noiembrie 2017. La sărbătoarea din acest an a participat PS Siluan al Ungariei.

Episcopul a săvârșit slujba Privegherii în Ajun și Sfânta Liturghie în ziua Praznicului în Chiriaconul sau biserica centrală a Schitului Lacu, împreună cu mai mulţi ieromonahi, ierodiaconi și preoți români sau greci de la diferite chilii ale Schitului Lacu, de la alte Mânăstiri din Muntele Athos, dar și din România, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În acest context, PS Siluan a efectuat și un pelerinaj la Muntele Athos, în perioada 6 – 8 noiembrie 2017, împreună cu un grup format din Părintele Ion Armași, Protopopul Protopopiatului Sectorului IV din București, Arhidiaconul Emanuel Văduva de la Catedrala Episcopală din Giula și Domnul Ioan Fodoreanu, fost Consul General al României la Giula și Seghedin.

În Muntele Athos, potrivit regulamentului propriu, funcționează 20 de mânăstiri mari și multe schituri, chilii și colibe, iar românii, care au ajutat foarte mult din punct de vedere material și spiritual marile mânăstiri de-a lungul veacurilor prin domnitorii vlahi și moldoveni, au două Schituri Românești aici: Prodromu și Lacu.

 

 

sursa: basilica.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1