Citeste si...

SLUJBĂ ARHIEREASCĂ ÎN COMUNITATEA ROMÂNILOR DIN MICHERECHI-UNGARIA

IMG 2870Slujbă arhierească la Micherechi, în Ungaria. În cea de a Doua Zi de Paști, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria s-a aflat în mijlocul comunității românești din Micherechi, săvârșind Sfânta Liturghie în biserica satului, împreună cu un sobor format din Părintele Paroh Ioan Bun, Părintele Protosinghel Visarion Tuderici, Secretarul Eparhial al Episcopiei și Profesor de Religie la Școala Generală Românească din Micherechi și Arhidiaconul Emanuel Văduva de la Catedrala Episcopală din Giula.
La slujbă au luat parte mulți credincioși de diferite vârste, Doamna Primar Margareta Tat și copiii care participă săptămânal la orele de religie ortodoxă, ținute la școală.
În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Siluan și-a exprimat bucuria de a putea fi prezent cu prilejul Sfintelor Sărbători pascale și la această Parohie importantă din cadrul comunității românești din Ungaria, împărtășind împreună bucuria Învierii Domnului și a comuniunii de iubire cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos Cel Înviat, darul cel mai mare făcut de Dumnezeu lumii întregi, căreia îi poartă de grijă neîncetat, de-a lungul istoriei. Ierarhul i-a felicitat, de asemenea, pe Preotul Paroh și credincioși pentru atașamentul lor față de Biserica Străbună și pe Părintele Visarion și copiii ce participă la orele de religie, dar și duminical la sfintele slujbe, unde rostesc împreună, împărțiți în mai multe grupe, „Crezul” și „Tatăl nostru”. Legătura copiilor cu Biserica și credința strămoșească, precum și educația lor creștină reprezintă pricină de bucurie și mare speranță pentru viitorul lor și al comunității din care fac parte.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a împărțit Diplome la cei 6 elevi participanți la Concursul de Religie intitulat „Alături de Hristos în Europa secolului XXI”, organizat de Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” și Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, împreună cu Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului și desfășurat on-line, prin internet, în data de 10 martie 2018.
Îndată după aceea, potrivit tradiției de la marile sărbători din această Parohie, un grup de peste 30 de copii a oferit un program de poezii cu conținut pascal, dedicate Învierii Domnului și pregătite la orele de religie, în timpul Postului Mare, sub îndrumarea Părintelui Protosinghel Visarion. Versurile interpretate și inocența copiilor au împodobit această Sărbătoare și au adus multă emoție și bucurie în sufletele celor participanți la slujbă. Drept răsplată pentru osteneala și străduințele lor și pentru darul de suflet oferit cu prilejul Sfintelor Paști părinților și bunicilor lor, dar și celorlalți clerici și credincioși prezenți, Ierarhul i-a binecuvântat pe copii și le-a împărțit iconițe, cărți de rugăciune și pachete cu dulciuri, pregătite de membrii Consiliului Parohial.
Astfel, bucuria Sărbătorii Învierii Domnului a fost reînnoită și primită cu recunoștință și în sufletele credincioșilor ortodocși români din Micherechi, în aceste zile alese și însemnate pentru românii de pretutindeni.
 
Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1