Citeste si...

CONCERT DE MARE ŢINUTĂ SUSŢINUT DE CORUL KINONIA ŞI ORCHESTRA LICEULUI DE ARTĂ DIN TURNU SEVERIN, INVITAT SPECIAL – ANGELICA STOICAN

DSC_8076_640x423.jpg Sub genericul”NOI SUNTEM ROMÂNI!”, Sectorul Cultural şi pentru Tineret al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a pregătit un spectacol de excepţie pentru a marca Ziua Naţională a României. Evenimentul i-a avut în prim-planul atenţiei pe membrii Corului Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei, condus de Arhidiacon Iulian Pruiu, şi orchestra de folclor „Lăutarii Mehedinţiului” a Liceului de Artă „Ioan Ştefan Paulian”, orchestră condusă de prof. Nicolae Drăghia. Evenimentul a fost binecuvântat de către Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim, care a încurajat şi supravegheat întotdeauna buna desfăşurare a evenimentelor cultural-religioase organizate de Centrul Eparhial. Timp de aproape trei ore, cei peste şapte sute de severineni care au umplut până la refuz sala Palatului Culturii din Drobeta Turnu Severin, s-au putut bucura de un spectacol de excepţie în care au alternat armonios cântecele patriotice, cu cele de cătănie şi din folclorul popular tradiţional.

Invitatul special al unei seri de sărbătoare, cu mesaj autentic românesc, a fost celebra interpretă a cântecului mehedinţean, doamna Angelica Stoican, recunoscută pentru valoarea creativă şi interpretativă atât în plan naţional cât şi internaţional. Cariera de peste patru decenii de activitate şi ardere lăuntrică în slujba cântecului din vatra satului mehedinţean, o recomandă ca pe o adevărată păstrătoare a valorilor neamului românesc şi implicit a satului de munte în care a descoperit ce înseamnă dragostea, bunătatea şi omenia, model de viaţă rămânându-i pentru totdeauna, aşa cum o mărturiseşte adesea, bunii şi străbunii săi. Doamna cântecului popular din Mehedinţi a cântat şi alături de membrii Grupului folcloric bărbătesc IZVORAŞUL al Episcopiei , un grup relativ nou, dar care a reuşit să se impună printr-un repertoriu ales şi prin rigoarea pregătirii fiecărei apariţii în public sau pentru înregistrări radio-tv, ori pentru albume proprii. Spectacolul a fost transmis în direct de postul de radio Lumina al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Doamna Angelica Stoican a revenit pe scena culturală a Mehedinţiului(alături de cunoscutul rapsod Victor Pârvănescu, un virtuoz al viorii, pe care îndrăgita interpretă l-a invitat la toate evenimentele importante din carieră), după mulţi ani de absenţă, alături de Corul Kinonia şi de Orchestra „Lăutarii Mehedinţiului”, această reapariţie pe scenă fiind răsplătită de public cu foarte multe aplauze şi căldură sufletească.

Spectacolul prilejuit de Ziua Naţională a României a fost susţinut vineri, 2 decembrie 2016, şi la Casa de Cultură din oraşul Baia de Aramă, prin implicarea şi cu sprijinul Părintelui Vasile Ganţu, Protopop al Protopopiatului Baia de Aramă.

Membrii corului Kinonia pregătesc deja tradiţionalul spectacol de colinde prilejuit de apropierea sărbătorii Crăciunului, spectacol ce va avea loc în data de 18 decembrie la Baia de Aramă şi în 19 decembrie la Drobeta Turnu Severin.

 

Alexandra Dediu

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1