Citeste si...

CONTROALE DRASTICE ÎN CLUBURILE DIN REPUBLICA MOLDOVA ŞI BULGARIA, DUPĂ TRAGEDIA DE LA BUCUREŞTI

club.jpg   Incendiul devastator de la clubul bucureştean care a lăsat îndoliate 46 de familii şi alte câteva zeci, aflate într-o stare de îngrijorare permanentă, pentru soarta supravieţuitorilor aflaţi în stare destul de gravă, a determinat autorităţile din ţările vecine să ia măsuri speciale de securitate împotriva incendiilor. În Republica Moldova s-a început deja un control amplu care vizează peste 360 de localuri şi cluburi de noapte din întreaga ţară. Se pare că după primele rezultate bilanţul este unul dezastruos. "La majoritatea dintre ele, au avut loc încălcări ale normelor de construcție și regulilor de apărare împotriva incendiilor. Căile de evacuare a persoanelor, ușile de ieșire din încăperi - în majoritatea din ele am depistat careva încălcări", a menționat şeful adjunct - Direcţia Situaţii Excepţionale a Capitalei, Liviu Mîrzencu, după cum consemnează prime.md. Au fost întocmite 80 de procese verbale şi amenzi administratorilor unităţilor verificate şi altor 39 de patroni li s-au calculat termene pentru a intra în legalitate, potrivit prevederilor de risc în vigoare. Urmare a controalelor efectuate, cel puţin şapte patroni de cluburi urmează să fie trimişi în judecată pentru încălcarea legislaţiei în vigoare.

Controale similare privind măsurile de protecţie împotriva incendiilor vor fi luate şi în Bulgaria. Cluburile de noapte din ţara vecină vor face obiectul unor măsuri stricte de securitate mai cu seamă că se apropie sezonul rece, când rata incendiilor creşte semnificativ. Directorul Protecţiei Civile de la Sofia, Nikolai Nikolov, citat de agenţia de presă bulgară Novinte, a declarat că vor fi verificate chiar şi locaţiile inspectate anterior evenimentului din clubul bucureştean Colectiv, fiind vizate în primă etapă cluburile de noapte cu o capacitate mai mare de o sută de personane. Totodată, pentru a preîntîmpina evenimente nefericite, ca cel de la clubul bucureştean Colectiv, în perioada următoare autorităţile în drept intenţionează să demareze o campanie de informare cu privire la riscurile ce decurg din nerespectarea normelor în vigoare, referitoare la protecţia împotriva incendiilor.                                                                       Sursa foto: 10best.com

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1