Citeste si...

CONCERT DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, LA CHIȘINĂU

ziua romaniei new a3 1Ambasada României în Republica Moldova și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” organizează un concert vocal-simfonic dedicat ZILEI NAȚIONALE a ROMÂNIEI.

Evenimentul va avea loc pe data de 28 noiembrie 2017 la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici”, din Chișinău, şi va fi susţinut de: Cristina Mândrean (soprano), Oxana Rudchina (mezzo-soprano), Alexandru Vinocurov (tenor), Veaceslav Buza (bas), Capela Corală Academică „Doina”, dirijată de Ilona Stepan şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici” sub bagheta dirijorului Mihai Agafiţa. Invitat special este violonistul român Francesco Ionaşcu. 

În program:

Partea I
Preludiul la unison de George Enescu, partea I din Suita nr. 1.
Concertul nr. 2 pentru vioara de D.Sostakovici, solist Francesco Ionaşcu 

Partea a 2-a
Miorita de Ion Macovei

 

Francesco Ionașcu s-a născut într-o familie de muzicieni în 1991, la Venezia. A început studiul muzicii la vârsta de 4 ani, iar cel al viorii la vârsta de 6 ani, la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, la clasa profesoarei Mariana Suma, continuând apoi cu Prof. Univ. Dr. Valeriu Maior de la Academia de Muzică „G. Dima” și cu Robert Truț, violonist la Filarmonica „Transilvania” din Cluj-Napoca.

A absolvit studiile Bachelor of Music (Honours) la Royal College of Music din Londra la clasa profesorilor Natalia Lomeiko și Yuri Zhislin cu distincția de „First Class”. De asemenea este absolvent al cursurilor de masterat la Academia de Muzică „G. Dima” din Cluj-Napoca la clasa Prof. Univ. Dr. Nicușor Silaghi. În prezent, este asistent doctorand la Academia de Muzică „G. Dima” din Cluj-Napoca.  Până la 25 de ani, a susținut peste 100 de concerte ca solist cu prestigioase orchestre din România și străinătate: London Schubert Players, Bristol Metropolitan Orchestra, Orchestra Filarmonicii„George Enescu” București etc., de asemenea a susținut numeroase concerte în străinătate: Anglia, Germania, Franța, Italia, Spania şi Ungaria. Este laureat a peste 25 de concursuri naționale și internaționale. 

Intrarea la concert este liberă!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1