Citeste si...

LA CONGRESUL DIASPOREI UNIONISTE S-A CERUT UNIREA MOLDOVEI CU ROMÂNIA

66278Peste 100 de reprezentanţi ai asociaţiilor de români din străinătate au participat la Chişinău la Congresul Diasporei Unioniste. Evenimentul a fost organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012. Participanţii au adus argumente pentru ideea că doar unirea cu România poate scoate Republica Moldova din criză. Cu acest prilej a fost adoptată o declaraţie privind Unirea Basarabiei cu România.

 

Participanții la al doilea Congres al Diasporei Unioniste, organizat de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” în perioada 25-26 martie la Chișinău, reprezentanți ai asociațiilor de români originari de pe ambele maluri ale Prutului stabiliți în țările Uniunii Europene, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Canada, China, Elveția și alte părți ale lumii, milităm pentru eliminarea totală și imediată a consecințelor create de evenimentele nefaste în urma pactului Ribbentrop-Molotov din 23 august 1939.

În consecință, considerăm:

– Există o singură Diasporă Românească, constituită din persoane originare din România, Republica Moldova, precum și etnici români din jurul granițelor, stabiliți pe alte meridiane;

– Evoluția situației din ultimul an din România și din Republica Moldova – pe plan politic, economic, a funcționării instituțiilor și a combaterii corupției, cât și a situației pe plan internațional – tensionarea relațiilor între Rusia și lumea occidentală, face ca Reunificarea să se impună ca soluție unică pentru viitorul european al Republicii Moldova;

– Acțiunea noastră de denunțare a pactului Ribbentrop-Molotov și lupta pentru Reunificare o continuă pe cea desfășurată de exilul românesc anticomunist.

 

                                                                              DECLARAȚIE

 

1.De la primul Congres al Diasporei Unioniste, unioniștii au desfășurat numeroase evenimente care au apropiat ireversibil momentul Reunificării. Totodată, remarcăm faptul că demersurile pro-unioniste adresate autorităților de la București și Chișinău au fost ignorate.

2.Cerem să se prevadă expres în Constituția României Reîntregirea țării.

3.Cerem Parlamentului României să adopte imediat legislația cu privire la recunoașterea cetățeniei române în termen de 30 de zile pentru cei ce și-au pierdut-o în consecința pactului Ribbentrop-Molotov, și pentru  descendenții acestora.

4. Cerem clasei politice de pe ambele maluri ale Prutului să-și asume drept obiectiv primordial Reîntregirea națională.

5. Cerem crearea unui Minister al Reîntregirii la București și Chișinău care să pregătească procesul Reunificării.

6. Cerem guvernelor României și Republicii Moldova să faciliteze pătrunderea mass-mediei românești în Republica Moldova și viceversa, și să restituie frecvența teritorială națională a postului TVR în Republica Moldova.

 

UNIREA FACE PUTEREA.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1