Citeste si...

ȘEFUL STATULUI MAJOR DIN ROMÂNIA S-A ÎNTÂLNIT CU OMOLOGUL SÂRB

image 2014 12 29 18958104 70 nicolae ciucaGeneralul Nicolae Ciucă, Șeful Statului Major al Apărării, a efectuat, miercuri, 8 noiembrie,  o vizită de lucru, în Serbia. Generalul Nicolae Ciucă a dat curs învitației omologului sârb, generalul Liubisa Dikovic. Drept urmare, cei doi oficiali s-au întâlnit la Belgrad, unde au discutat despre provocările în domeniul apărării granițelor, în contextul internațional actual. Atât România, cât și Serbia se află pe ruta imigranților care doresc să ajungă în statele din vestul Europei. 

Serbia este un factor de stabilitate în Balcani și pe calea către aderarea sa la Uniunea Europeană ea va fi ajutată de prieteni ca România, relația de prietenie dintre cele două țări vecine fiind cel mai bine reflectată de faptul că Bucureștiul nu recunoaște independența Kosovo, a declarat  șeful Statului Major al Forțelor Armate Sârbe, generalul Liubisa Diković, potrivit Tanjug, citat de Agerpress.

Potrivit lui Diković, Serbia și România sunt prietene dintotdeauna, iar cooperarea economico-militară și cea prin programe de educație și pregătire comune sunt semnificative pentru existența unor bune relații. Independența provinciei sârbe Kosovo, proclamată de parlamentul de la Pristina în februarie 2008, a fost recunoscută de majoritatea statelor membre ale UE. Singurele țări din blocul comunitar care nu au făcut acest lucru sunt Spania, România, Slovacia, Grecia și Cipru, precizează Agerpress.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, întrevederile au vizat subiecte privind relațiile militare dintre România și Serbia, aspecte privitoare la evoluțiile Serbiei în context regional și european, precum și participarea la exerciții comune de instruire, atât în format bilateral, cât și multinațional.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1