Citeste si...

OFICIALITĂȚILE DIN MEHEDINȚI S-AU ÎNTÂLNIT CU O DELEGAȚIE A ROMÂNILOR DIN VALEA TIMOCULUI

23275699 1901712379855518 8276723393582750272 oO delegație a românilor din Valea Timocului s-a aflat la Drobeta Turnu Severin, unde s-a întâlnit cu oficiliatățile mehedințene. La întâlnire au participat parlamentarii Liviu Mazilu, Alina Teiș, Vlad Bontea și Alexandru Bălănescu, prefectul Nicolae Drăghiea, președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu, primarul Orșovei, Marius Stoica și managerul Centrul Cultural "Nichita Stănescu", Emilia Mihăilescu. 

Românii din Valea Timocului au prezentat, pe larg, situația comunității pe care o reprezintă și au insistat asupra necesității sprijinirii lor de către autoritățile din România. Studierea limbii române în școlile din localitățile unde românii sunt majoritari rămâne o problemă stringentă, mai ales că oficialii de la Belgrad continuă să ignore orice apel al comunității românești din Serbia de Răsărit. 

Oaspeții și-au exprimat speranța că vor stabili legături de cooperare cu oficialitățile din Mehedinți și că la un moment dat vor avea loc înfrățiri între localitățile aflate de pe o parte și de alta a Dunării. 

 

 

sursa foto: facebook.com

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1