Citeste si...

SĂRBĂTORIREA ZILEI ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI ÎN SERBIA

steagLuni, 30 mai, Ambasada României în Republica Serbia a organizat o recepție la Belgrad. Au fost invitați reprezentanții românilor din toate colțurile Serbiei: din Valea Timocului, Valea Mlavei, Valea Moravei, Voivodina și Belgrad: cei doi consuli generali de la Zajecar și Vrsec, oameni de cultură reprezentanți ai asociațiilor, organizațiilor și partidelor românești, reprezentanți ai bisericii românești, reprezentanți mass-media. După intonarea imnului României, ambasadorul a rostit un discurs mișcător prin care a ținut să-i felicite pe cei prezenți și nu numai pe ei, ci și pe cei care, deși absenți la Belgrad în această zi, luptă pentru păstrarea identității românești în Serbia. Totodată, a îndemnat la unire și înțelegere între cei vorbitori ai aceleași limbi: româna. Discursul a fost urmat de un program artistic cu muzică românească. A fost o zi perfectă pentru ca românii răspândiți pe teritoriul Serbiei să se întâlnească, să schimbe idei, să facă planuri comune pentru viitor. Ambasadorul care a fost rechemat în țară după mai mult de cinci ani de când se află în Serbia, i-a asigurat pe participanți că va încerca, înainte de plecare, să facă o ultimă vizită tuturor localităților mai mari din zonele în care locuiesc români.

 

Diana Solkotovic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1